14. CROFISH u Poreču!

Od 25.do 27. studenog u Poreču će se održati 14. izdanje CROFISH-a, međunarodnog sajma ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportskog ribolova. Manifestacija važna za cijelu Istarsku županiju, ali i širu okolicu predstaviti će izlagače koji svojim asortimanom obuhvaćaju cjelokupni sektor ribarstva, kompletnu opremu za profesionalni i sportski ribolov, ribarska plovila i nautičku opremu.


Program izlaganja obuhvaća opremu za marikulturu i akvakulturu, lance, mreže, vreće, kaveze, robote za čišćenje mreža, plutajuće objekte (pontoni), spremnike, svježu i konzerviranu ribu, raznu opremu i ambalažu za pakiranje i transport ribe, školjke, oprema za obradu, preradu i pripremu školjkaša, ribolovna oprema za amatere i profesionalce, plovila, brodske i vanbrodske motore, ulja i maziva, proizvodnju i popravak brodske opreme, rezervne dijelove za brodove, servisiranje propelera, motora i ostale brodske opreme, izgradnja, proizvodnja i popravak brodova i čamaca od plastike, analiza i projektiranje postrojenja za uzgoj školjaka i ribogojilišta, rashladne i klimatizacijske uređaje za industrijsku i široku primjenu.

Tijekom održavanja sajma planira se održati niz popratnih događaja, od kojih organizatori naglašavaju specijalizirana predavanja i susrete partnera – ribara, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima. Svim zainteresiranim posjetiteljima osim izlagačkog dijela na raspolaganju je ronilačko edukativni projekt „Pogled u plavo“. Gradsku rivu krasit će brodovi hrvatskih ribara kao i brodovi Ministarstva obrane, Ministarstva mora prometa i infrastrukture, plovila MUP-a te ribarske inspekcije. Crofish vlakić prometovati će za vrijeme trajanja sajma te na taj način povezati gradsku rivu sa dvoranom Žatika.

Poreč je domaćin u jedrenju klase optimist do 14 godina CROFISH OPTIMIST koje započinje na dan otvaranja sajma. Bogat program sportova na vodi upotpunjuje i Kup CROFISH – natjecanje u udičarenju za škole ribolova na moru i Kup CROFISH – natjecanje u ribolovu varalicom na slatkim vodama.

Organizator sajma Crofish je Obrtnička komora Istarske županije. Posjet sajmu i ove će godine biti besplatan za sve zainteresirane.

Sajam će se održati u dvorani Žatika Poreč. Radno vrijeme je sljedeće:

PETAK 25.11. 12:00-19:00

SUBOTA 26.11. 10:00-19:00

NEDJELJA 27.11. 10:00-19:00

Više informacija na www.crofish.eu