14 TISUĆA RIJEČKIH POTPISA

Više od 60 posto potpisa potrebnih za prvi referendum u nezavisnoj Hrvatskoj je prikupljeno

Više od 60 posto potpisa potrebnih za prvi referendum u nezavisnoj Hrvatskoj je prikupljeno

Oni princeze Dijane, Michaela Jacksona ili Muhameda Alija, imaju visoku cijenu, no autogrami građana, unutar linije koja okružuje Lijepu našu, ovih su dana mnogo vrijedniji. Više od 60 posto potpisa potrebnih za prvi referendum u nezavisnoj Hrvatskoj, koji bi trebao zaustaviti novi udar na zakon o radu, je prikupljeno. A cijena koju će platiti, ukoliko ih se, do 23. ovog mjeseca ne skupi 450 tisuća, znatno je veća no što si prosječan Hrvat može priuštiti.
– Hrvatski radnik će izgubiti sve ono što je do sada dobivao, temeljem zaključenih kolektivnih ugovora. A to je i prijevoz na posao i s posla, i više dana godišnjeg odmora i eventualne božićnice, darove za djecu, sve ono što smo dosada dobivali je vrlo upitno – kazala je županijska povjerenica SSSH, Jadranka Tomašić.
2814 kuna minimalne plaće, jedino je što bi za hrvatske radnike bilo sigurno, ukoliko niti pola godine nakon posljednjih, dođe do novih izmjena zakona o radu. Ne čude stoga gužve svih koji žele dati svoj autogram.
14 tisuća riječkih potpisa već je pristiglo, a većina listi još je vani. Tri su na stalnim lokacijama: Korzu, Željezničkom kolodvoru i Domu sindikata, dok dio kruži među ogorčenim građanima.
Potpisati se protiv mrcvarenja građani mogu do 23. lipnja, odnosno slijedeće srijede.