15 TISUĆA NEZAPOSLENIH U PGŽ

Broj nezaposlenih raste i u Primorsko-goranskoj županiji, spas možda u turističkoj sezoni

Broj nezaposlenih raste i u Primorsko-goranskoj županiji, spas možda u turističkoj sezoni

U Hrvatskoj bi do kraja godine bez posla moglo ostati 55 tisuća radnika. Potvrda ovakvoj prognozi koja dolazi iz Svjetske banke, stiže i iz naše županije, čija je statistika također obojana u crno. U veljači je bilo 15 tisuća nezaposlenih što je za 3% više nego u veljači prošle godine i isto toliko više nego u siječnju ove godine, doznajemo iz HZZ-a Rijeka.
Crni naslovi koji svakodnevno bombardiraju s novinskih naslovnica i udarnih televizijskih minuta nažalost više nisu samo prognoze. Val otkaza već neko vrijeme destabilizira tržište rada i u Hrvatskoj. Neki ga opravdavaju viškom zaposlenih u pojedinim sektorima dok poslodavci krivca za otpuštanja vide u aktualnoj gospodarskoj krizi te u Zakonu o zabrani rada nedjeljom. Svakodnevna opuštanja rezultirala su strahom od gubitka posla koji se uvukao u građane. Otkazi nisu zaobišli gotovo ni jednu gospodarsku granu.
Da li je trenutna situacija nužnost koja ne možemo izbjeći, a sve kao zalog za neka buduća bolja vremena, ostaje nam tek za vidjeti. Trenutno budućnost pišu crne statistike.