172 KILOGRAMA RIBE U RUKAMA CARINIKA

172 kilograma ribe – grdobine, repova škampi, jastoga, pasa, miješane ribe za brodet oduzeto…

172 kilograma ribe – grdobine, repova škampi, jastoga, pasa, miješane ribe za brodet oduzeto…

172 kilograma ribe – grdobine, repova škampi, jastoga, pasa, miješane ribe za brodet oduzeto je jučer tijekom zajedničke akcije policije, carine, veterinarske i ribarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja. Kontrola izvoza ribe provedena je na graničnom prijelazu Rupa. Kontrolirano je 12 vozila s područja Primorsko-goranske, Istarske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske županije. U pet je slučajeva uočeno 12 prekršaja. 
        – Najčešće se radi o prekršajima koji se odnose na neprijavljivanje robe, na nedoraslu ribu, te utvrđivanje neadekvatnih uvjeta u kojima je riba smještena. Inače se radi o prekršajima iz domene Carinskog zakona, Zakona o veterinarstvu i Zakona o hrani, kazala je glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš.
        Policija je na redovnoj konferenciji za novinare izvijestila i o 41-ogodišnjem Riječaninu, inače prošlotjednom rekorderu što se tiče upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. On je naime, u Zvonimirovoj ulici skrivio lakšu prometnu nesreću kada je Opel Corsom srušio mopedista na kolnik. Vozilom je u 9 sati ujutro upravljao s koncentracijom od 3,97 promila alkohola u krvi.
 

Autor: Gracijano Gregorović