18-godišnjak provalio u čak 17 frizerskih salona

burglar-1678883_1920

 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Policija ga sumnjiči da je tijekom mjeseca veljače i ožujka ove godine na području Rijeke i Viškova, počinio 34 teške krađe provaljivanjem od kojih je 11 u pokušaju. Istraživanjem je utvrđeno da je provalio u 17 frizerskih salona, osam trgovina, tri pekare, dva ugostiteljska objekta te u kozmetički salon, kiosk, cvjetarnu, kao i u postolarsku radnju iz kojih je uglavnom otuđio novac, ali i frizerski pribor, cigarete, različita pića i druge predmete. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 45 000 kuna, a oštećene tvrtke sa sjedištem u Lovranu, Rijeci i Zagrebu, kao i hrvatski državljani, vlasnici frizerskih, ugostiteljskih i drugih obrta.

Zbog osnova sumnje u počinjenje navedena 34 kaznena djela teške krađe provaljivanjem, 18-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.