2 milijuna kuna za održavanje riječkih plaža!

Riječke plaže su uređene i spremne za kupače, poručeno je s kolegija gradonačelnika. 

Grad Rijeka održava 21 plažu, i sve je spremno za kupače. “Sve skupa dva milijuna kuna za održavanje pomorskog dobra.Tiču se došljunčavanja postojećih plaža, još boljih prilaza te čistoće riječkih plaža za naše kupače” – objasnila je Maja Malnar, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke.

Održavanje plaža obuhvaća i druge radove. “Vezano za sanitarne čvorove, za tuševe i za kabine za presvlačenje. To je zapravo oprema koja je u vlasništvu Grada Rijeke i ona će sva biti adekvatno uređena za dobrobit naših kupača.” – dodala je Malnar. 

Izdano je 31 odobrenje za rekreacijsko- ugostiteljske sadržaje. Među riječkim plažama je i plaža za osobe s invaliditetom na Kantridi. “Nastojimo svake godine osigurati spasilačku službu pa tako i ove godine, od sutra počinje sezona kupanja znači 1.6 bit će dva spasioca na plaži Kostanj.” – rekla je Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijlanu skrb Grada Rijeke. 

Uz uređene plaže, kupači mogu biti zadovoljni I kakvoćom mora. Riječ je o rezultatima istraživanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije za prošlu godinu. “Većina plaža je i pojedinačnoj i po konačnoj ocjeni u stvari izvrsne kakvoće.” – naglasila je Mušković. 

Kolegij gradonačelnika je  u nastavku bio u znaku mora. Od 7. do 12. lipnja na rasporedu je 23. izdanje Fiumanke. “Okupit će mnogobrojne jedriličare, popraćena naravno manifestacijama koje ju prate od studentske Fiumanke, događanja na Preluku. Bit će tu i poneko iznenađenje, koncert te dodjela nagrada najboljima.” – rekao je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke. 

Također na kolegiju gradonačelnika odlučeno je da po završetku Međunarodne karnevalske povorke to jest na dan 18. na 19. lipanj ugostiteljski objekti mogu raditi cijelu noć.