25. godišnjak proklizao vozilom zbog izlivene nafte, policija sankcionirala pravnu osobu

Policija je prekršajno sankcionirala pravnu osobu jer nije sanirala kolnik pa je tako neizravno izazvala prometnu nesreću

Opatijska policija u prekršajnom postupku protiv pravne osobe, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijela je prekršajnu prijavu zbog nepoduzimanja mjera saniranja kolnika koje je posljedično uzrokovalo prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Naime, riječ je o nesreći koja se dogodila u subotu, 3. prosinca oko 16.30 sati  na području Ike, u kojoj je sudjelovalo osobno vozilo marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin.

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 25-godišnjak, krećući se vozilom iz mjesta Oprić prema Primorskoj ulici u Iki, u zavoju proklizao vozilom jer se na kolniku nalazila izlivena nafta te nije mogao zaustaviti vozilo koje je tako nekontrolirano udarilo u betonsku ogradu.

Provedenim provjerama utvrđeno je kako nadležna pravna osoba sa sjedištem u Opatiji, iako je zaprimila dojavu građana o razlivenoj tekućini (nafta) na kolniku u Iki, nije odmah sanirala taj dio prometne dionice, a što je u zakonskoj obvezi učiniti glede omogućavanja provedbe sigurnog i neometanog prometa, pa je tako neizravno izazvala spomenutu nesreću.

Zbog počinjenog prekršaja, u postupku je osim pravne osobe sankcionirana i odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Foto: Arhiva Kanal Ri