29 TISUĆA RIJEČKIH POTPISA

Potpisati peticiju za referendum može se do 23. lipnja

Potpisati peticiju za referendum može se do 23. lipnja

Ne otkazivanju kolektivnih ugovora svojim su potpisom i danas rekli brojni Riječani. Radnici, umirovljenici, studenti – na potpisivanje peticije za raspisivanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu čekalo se u redu.
Na dolazak do štanda kažu svih potiče isti razlog – nepravda. Prema posljednjim podacima jučer do 12 sati u Rijeci je prikupljeno 29 tisuća potpisa.
– Na željezničkom kolodvoru Rijeka skupljeno je 3 270 potpisa sa jučerašnjim danom. Zanimljivo je reći da radnika u HŽ-u ima možda 2 posto od ukupnog broja radnika u državi, a skupili smo jedno 10 posto ukupnog broja potpisa u ovom trenutku – rekao je predsjednik Sindikata prometnika vlakova Hrvatske podružnica Rijeka, Josip Tirić.
U želji da inicijativa uspije, tko još nije potpisao zahtjev za referendum moći će to učiniti na štandovima ispred Radio Rijeke i Doma sindikata u narednih 4 dana, sve do 23. lipnja. One koji su potpisali, a nisu upisali svoj matični broj moli se da dođu ponovno potpisati jer bez matičnog broja potpis nije važeći, poručuju iz Koordinacije sindikalnih središnjica.