3.maj: Za novogradnju 514 stiglo osam ponuda

Sutra istječe rok za predaju ponuda za novogradnju 514, brod za prijevoz automobila koji se gradi u 3. maju kapaciteta 7000 vozila, stiglo 8 ponuda međunarodno poznatih kupaca

vlcsnap-2021-09-14-17h17m03s427

Sutra istječe rok za predaju ponuda za novogradnju 514, brod za prijevoz automobila koji se gradi u 3. maju kapaciteta 7000 vozila. Riječki škver ovaj brod završava za vladu RH koja je krenula sa javnim natječajem za prodaju ovog car carriera.

-“To je brod iz paketa koji smo prije 2 godine, kada je Hrvatska vlada dala jamstva za pokretanje ponovno proizvodnje u 3.maju, iz paketa od ta tri broda , rekao nam je pomoćnik direktora za komercijalu u Brodogradilištu 3.maj Siniša Ostojić 

Prvi su brod 3. majci isporučili prije godinu dana kanadskom naručitelju, drugi brod je tanker za prijevoz kemikalija i naftnih produkata i on je u završnoj fazi opremanja. Za kupnju trećeg broda odnosno ovog car carrier-a pristiglo je nekoliko ozbiljnih ponuda.

Najniža ponuda koju će kupac moći ponuditi za ovaj brod je 39 milijuna eura. Brod je u visokom stupnju dovršenosti, oko 85%. Pristigle ponude otvarat će Povjerenstvo i odabrati 3 najpovoljnije.