30 minuta

Dean Mistura gost je #30minuta

Dean Mistura gost je #30minuta 

Pročitaj više

Mauro Staraj gost je #30minuta

Mauro Staraj gost je #30minuta

Pročitaj više

Leonardo Bressan gost je #30minuta

Leonardo Bressan gost je #30minuta

Pročitaj više

30 minuta - Borjan Brnčić

Tko je Borjan Brnčić koji je u naš kraj doveo investicije vrijedne 150 milijuna eura? Kako je od češkog backpackera s vrećom za spavanje nastao Hilton s 5 zvjezdica? S Borjanom Brnčićem u emisiji #30 minuta razgovara Sandi Bujan Cvečić.

Pročitaj više

Bojan Lakoš u #30minuta!

Oni imaju recept za smijeh! Zato čim epidemiološke mjere dozvole po svoju dozu smijeha otiđite u KUC Kalvariju. U Ri Teatru okupila se ekipa koja svaki mjesec napravi komediju i to inspiriranu svakodnevnim stvarnim situacijama u autobusu, u vlaku, u bolnici, na brodu.. Kako im to uspijeva već 20 godina, otkrio nam je voditelj Ri Teatra Bojan Lakoš

Pročitaj više

Samir Barać u #30minuta

Jedan od najtrofejnijih riječkih sportaša prisjetio se vaterpolskih početaka, ali i najslavnijih trenutaka karijere kada je kao kapetan reprezentacije osvojio olimpijsko zlato u Londonu u 2012. Nakon što je osvojio sve moguće trofeje vratio se u Primorje kao igrač, a danas zajedno s još nekoliko primorjaša preuzeo je klub u teškim financijskim ali i sportskim vremenima. Trenira mlađe uzraste koji dominiraju u hrvatskim bazenima, otac je dvije kćeri odbojkašice, poduzetnik, apolitičan  i još uvijek se oporavlja od teške upale pluća koju mu je donijela korona.

Pročitaj više

Edi Jurković u #30 minuta

Novinar, urednik, pisac, pjesnik, sociolog, autor monografije Kad bi život bio novi Val Edi Jurković Lidiji Šušak u #30 minuta otkrio je planira li se izlazak novog  broja kultnog časopisa Val, hoće li biti trećeg nastavka Paralelnog slaloma te kada će napisati novu pjesmu. Pričali su o novinarstvu nekad i sad, Rijeci nekad sad, psima, plivanju, EPK, te zašto je časopis Val imao kultni status!

Pročitaj više

#30 minuta s udomiteljicom Claudiom Juranić Klarić

Najmanje 1.500 djece ima sve uvjete za udomljavanjem, no situacija po tom pitanju u najmanju ruku nije dobra. Zašto se u domovima za nezbrinutu djecu nalazi tako puno djece koja čekaju svoju obitelj? O posvajanju i udomljavanju djece govori nam majka koja je bez obzira na svoje troje djece dom i ljubav poklonila još dvojici dječaka. S Claudiom Juranić Klarić razgovarala je Sandi Bujan Cvečić.

Pročitaj više

#30 minuta s Natali Jeličić na Caminu prema Santiagu i Finisterri

Put Svetog Jakova-Camino Francés ruta je dugačka 800 km do Santiaga de Compostele, a s nastavakom do Finisterre-Kraja svijeta ukupno 950 km.
Natali Jeličić iz Selca taj put pokušala je proći u dva navrata. Prvi put u ožujku, kada ju je na polovici zaustavila korona pandemija, ali vratila se, i u rujnu prošla Camino još jednom, ali ispočetka.
950 km u 33 dana. Ukupno gotovo 1.400 km.

UNESCO je 1993. god. proglasio španjolski i francuski dio puta za Santiago UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom.
Ovo je treće najveće hodočasničko mjesto katolika na svijetu- iza Rima i Jeruzalema. Na putu se svake godine nađe 300.000 hodočasnika, ne nužno vjernika ... Sve više i ljudi iz Hrvatske.
Među njima je prošle godine bila i Natali koja o svom iskustvu pelegrina na Camini piše knjigu. A prije toga o iskustvu Camina razgovarala je sa Sandi Bujan Cvečić.

Pročitaj više

#30 minuta s rektoricom Snježanom Prijić-Samaržijom

O ženama u znanosti i na vodećim funkcijama, o ženama i karijeri te preprekama i izazovima, o usklađivanju obitelji i posla te osobnog rasta i razvoja uz Međunarodoni dan žena govori prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija.  

Zašto je odabrala filozofiju, što je suvremena seksualna filozofija o kojoj je pisala, je li imala ponude za političkim angažmanom, zašto je riječko Sveučilište priznatije u inozemstvu nego  kod nas, što donosi internacionalizacija Sveučilišta, prati li riječko gospodarstvo razvoj riječkog Sveučilišta i što se nalazi u novoj Strategiji razvoja Sveučilišta u Rijeci za razdoblje 2021-2025., jednom od prvih takvih dokumenata donesenih u Hrvatskoj. 

O svemu tome u #30 minuta s rektoricom koja je upravo osvojila drugi mandat na čelu Sveučilišta razgovarala je Sandi Bujan Cvečić. 

Pročitaj više

Zoran Badurina u #30 minuta

Pjevač, tekstopisac, dizajner, ugostitelj, astrolog. Pričali smo o novom spotu, planovima Johnatana, uređenju interijera, Životu, rođenju kćeri, ljubavi prema astrologiji. 

Pročitaj više

#30 minuta sa Sašom Pavlićem

Čitajući kako država ima za skupe borbene avione i luksuzne automobile, a nema za životno ugroženu djecu i spasonosni skupi lijek, nakon posla uputio se u drvni centar, kupio grede, napravio dvometarski križ i sam krenuo pješice u 200 km udaljen Zagreb, na Trg sv. Marka. Želio je dati podršku, uputiti poruku, reagirati, dati svoj doprinos... Jer život djeteta nema cijenu. 

Nakon toga nastavio je svoje humanitarno djelovanje, ali i upozorava na nasilje. Govori o bezumnom ubojstvu Simkea, upozorava na siromaštvo u Glini i prije potresa... I još mnogo toga. Tko je Saša Pavlić doznajte u #30 minuta.

Pročitaj više

Josip Krmpotić u #30minuta

Jedan je od zaštitnih glasova Radio Rijeke. Novinar, voditelj, spiker, sportski komentator osebujnog stila. Uvijek bez dlake na jeziku,  prepoznatljivog zaraznog smijeha. Smijali smo se naravno i u #30minuta! Otkrio nam je zašto razumije i cijeni poštare i koliko je kilometara svaki dan pješačio do škole u Fužinama. Život mu je obilježila ljubav prema nogometu. Otkrit će nam tko je treći najpoznatiji nogometaš NK Omladinca iz Vrata nakon Mancea i Kneževića.

Pročitaj više

#30 minuta s Romanom Jerković

Romana Jerković, zastupnica u Europskom parlamentu i sveučilišna profesorica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Članica je SDP-a te nekadašnja zastupnica u Hrvatskom saboru i zamjenica gradonačelnika Rijeke. U Europskom parlamentu pripada Klubu zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata kao zagovornica borbe protiv raka, digitalne transformacije, zaštite okoliša, te primjene umjetne inteligencije u unaprjeđivanju zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava

Pročitaj više

Sudski liječnik i pjesnik Dražen Cuculić gost je #30 minuta

Pjesnik sudske medicine Dražen Cuculić gost je #30 minuta. Podsjetio nas je na kriminalističke slučajeve u kojima je forenzika odigrala ključnu ulogu, poput slučaja ubojstva na Učki koji je prikriven požarom, kao i trostruko ubojstvo na Vežici.Sjećamo se nevjerojatnog slučaja obiteljskog mučenja na Turniću kojeg je razrješila forenzika. Pričali smo naravno i o pjesmama, zadnja njegova zbirka zove se Živi bili pa umrli.

Pročitaj više