30. obljetnica pogibije legendarnog zapovjednika Marina Jakominića

Na gradskom groblju Kozala, u znak sjećanja i zahvalnosti na posljednjem počivalištu Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće.

Na gradskom groblju Kozala u Rijeci, u znak sjećanja i zahvalnosti na posljednjem počivalištu Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće.

Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi u Visočici na Velebitu. Zapovjednikom posebne jedinice policije imenovan je u rujnu 1991. godine, a prije toga je radio na policijskim poslovima u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Preuzimanjem jedinice odlazi na gospićko ratište, a nakon povratka u Rijeku, u travnju 1992. godine u Dubrovnik. U oslobađanju južnih pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo se svojim zapovjednim stilom i djelovanjem te brigom za svakog pojedinca. Nakon uspješno obavljenih zadaća zajedno s postrojbom vratio se u Rijeku. No, kako je na ličkom ratištu došlo do rasplamsavanja ratnih događanja, riječki specijalci na čelu s Jakominićem odlaze na područje Velebita, gdje je nažalost Marino i poginuo. Više u videoprilogu.