37. SVEČANI PRIJEM UČENIKA PRVIH RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA U POMLADAK HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

ccccc

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i ove je godine povodom Tjedna Crvenog križa organiziralo aktivnosti na području zaštite i unapređenja zdravlja, zdravstvenog prosvjećivanja, darivanja krvi, socijalne skrbi i humanitarnog odgoja te rada s mladima, među kojima je i Svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola s riječkog područja u podmladak Hrvatskog Crvenog križa. 
Prijem se održao već 37. put, a u pomladak se ove godine primilo 1533 učenika prvih razreda iz 35 osnovnih škola s područja gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Kraljevice te općina Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo. 
Učenike, njihove roditelje i gledatelje pozdravila je predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Kim Anić, prof., a ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka dr.sc. Petra Šuljić izvukla osnovnu školu „Kostrena“ kojoj će biti poslana nagrada u ime Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Nagrada je priručnik „Odgoj za humanost od malih nogu“, edukativne slikovnice Hrvatskog Crvenog križa, pribor za likovne radionice i majica za svakog učenika sa znakom Crvenog križa Rijeka. 
U programu su nastupili, Marina Vladić (klaun Karmelino), Zdenka Žibert (Klaunica Z), mađioničar i iluzionist Andrej Škedel te voditelji Lari i Amra Ramić, predsjednica Terenske jedinice dr. Ante Švalba.