39-godišnja vozačica Opela kod Omišlja napuhala 2,37 promila nakon što je izazvala prometnu nesreću

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 53 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 52 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a 12 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 618.100 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovao je osam stranih državljana, dva pješaka, ali i pet alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 232 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod njih pet do 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je bilo u dobi između 18. do 25. godina života, a pet ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina života. 

Najveća koncentracija alkohola u prometnoj nesreći izmjerena 39-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke Ford, riječkih registracijskih oznaka. Prometna nesreća dogodila se 29. listopada oko 15.30 sati na području Omišlja na otoku Krku, kada je spomenuta vozačica upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,37 g/kg, prešavši na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera udarila u osobno vozilo Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač i putnica iz vozila zagrebačkih registracijskih oznaka.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola te izazivanja prometne nesreće protiv 39-godišnjakinje policija podnosi optužni prijedlog kojim se, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom sudu predlaže da vozačici izreče novčanu kazne u ukupnom iznosu 12.500 kuna te zaštitnu mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca.

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell Ilustracija