4. dječji pjevački festival Kastafski glasi!

Ove godine nastupit će čak 35 izvođača iz raznih osnovnih i glazbenih škola Primorsko-goranske i Istarske županije.

U ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine, na kastavskoj Crekvini, s početkom u 18.00 sati, održat će se četvrti dječji pjevački festival pod nazivom „Kastafski glasi“ 2022. u organizaciji Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav.

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“, čiji učenici redovito osvajaju nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, ulazi u osmu godinu svog djelovanja, a već sada je organizator niza samostalnih projekata i suradnji s lokalnom zajednicom. Organizirajući gitarističko natjecanje „Kastav strings“, dane klavira Kastav Piano Spring“ i dječji pjevački festival, neprekidno radi na promicanju, razvoju i unaprijeđenju umjetničkog stvaralaštva mladih te tako doprinosi bogatom kulturnom programu Grada Kastva.

Cilj dječjeg pjevačkog festivala „Kastafski glasi“ je stjecanje i razmjena iskustava te druženje glazbeno nadarene djece i mladih glazbenika pružajući im tako platformu za kreativno izražavanje. Iza ideje i cjelokupne organizacije, ponesene svojim dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima, stoje dvije učiteljice Glazbenog odjela: Katarina Jurić, prof. glasovira i mr. art. Tajana Dukić voditeljica Glazbenog odjela.

„Kastafski glasi“ su zamišljeni kao solistički festival namijenjen djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole. Od prošle godine festival je uvršten u program Kastafskog kulturnog leta, manifestacije koja obilježava tridesetprvu obljetnicu, što je organizatore potaklo da dosadašnje pjevačko natjecanje „Kastafski glasi“ izgubi predznak natjecanja i postaje mjesto susreta i druženja kroz glazbu.

Ove godine nastupit će čak 35 izvođača iz raznih osnovnih i glazbenih škola Primorsko-goranske i Istarske županije, koji će imati priliku pokazati svoje pjevačko umijeće na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru.

U slučaju kiše cijeli program će se odgoditi za neki drugi termin, a ulaz je besplatan.