Zahvala psiholozima – volonterima iz PGŽ koji su pomagali ljudima u vrijeme pandemije i potresa

Kada je bilo najgore ili najteže oni su bili tu, 24 sata dnevno.

Poziv zbog namjere na samoubojstvo, to sigurno neću zaboraviti, a ono što mi je jako, jako bilo teško to su oni pozivi noćni iz Petrinje iz automobila oko 2 sata u noći, a da ne govorim u vrijeme najžešće karantene pozivi sa Velebita ili iz Senja gdje osoba ne može doći do mame, do bilo koga drugoga. To su pozivi koji su bili jako potresni, ispričala je svoje iskustvo psihologinja Nada Kegalj.

Psiholozi-volonteri iz Primorsko-goranske županije kroz telefonsko savjetovanje pružali su stručnu pomoć svim dobnim skupinama usred pandemije koronavirusa i potresa. 

Telefonska linija bila je otvorena dan i noć od 20. ožujka 2020. do posljednjeg dana 2022. godine. U dvije i pol godine obavljeno je više od 600 razgovora na tri telefonska broja u ukupnom trajanju od 330 sati.

Svojim djelovanjem ne samo da ste pomogli pojedincima nego ste pomogli cijelom našem zdravstvenom sustavu, ali isto tako i sustavu Civilne zaštite PGŽ, stoga dragi volonteri hvala vam još jednom od srca što ste pomogli zajednici u trenutku kad je zajednica vas trebala – rekla je zamjenica župana Marina Medarić na današnjem prijemu za psihologe volontere koji su sudjelovali u projektu pod nazivom Psihokorona.
Psiholozima-voloterima – Denizi Dinić, Adriani Klarić, Bernardu Šeši, Borki Ogrizović, Daini Udovicich Corelli, Graciji Dekanić, Ingi Vlašić-Cicvarić, Ivi Kirši, Moreni Damijanjević, Nadi Kegalj, Renati Lisac, Sari Jurdani, Sonji Pribeli-Hodap, Tamari Sremec, Sanji Kaštelan, Ani Goleš i Orjani Marušić Štimac uručene su i zahvalnice.