Humanitarna utrka Trčimo za autizam

Udruga Svjetionik u suradnji s AK RIKA i pod pokroviteljstvom Grada Kastva organizira humanitarnu utrku „Trčimo za autizam“, koja će biti održana 23.09.2023. na Crekvini, na Kastvu.

Udruga Svjetionik osnovana je 2017.godine u Rijeci, bavi se radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju. Udruga je neprofitna i financira se od članarina i donacija. Udruga broji 30ak aktivnih članova.

Dječja utrka počinje u 9:30 , a duljina staze je 500m . Utrka za odrasle počinje u 10:00h i duljina staze je 5.800m.

Svako dijete koje sudjeluje besplatno će dobiti mali znak pažnje, zahvaljujući našim donatorima i sponzorima. U cijenu kotizacije za odrasle uključen je startni paket s poklonima naših sponzora i donatora. Također, tri najbrže trkačice i tri najbrža trkača odrasle utrke čekaju vrijedne i predivne nagrade , uz medalju.

Zabavni program vodit će Šajeta , dok je za odabir glazbe zadužen DJ DOG. Udruga Trija s Kastva prezentirat će nam i upoznati nas s tom igrom , kako bi kulturna baština Grada Kastva živjela i nadalje među mlađim generacijama i prenosila se nadalje.

Djecu će animirati Klaun Marko, a Udruga Svjetionik osigurala je i najveći dvorac za skakanje.

Prijave za utrke su gotove, ali moguće je i doći na sam dan i sudjelovati, bez startnog paketa.

Nakon utrke sve sudionike čeka mala okrjepa u obliku pića , voća i čokoladica.

Ukoliko netko želi donacijom podržati ovaj događaj može to učiniti na račun Udruge Svjetionik HR4123400091110883261.

Sav prikupljeni prihod iskoristit će se za opremanje Dnevnog boravka za druženje mladih s teškoćama u razvoju , kako bi imali svoje mjesto za druženje, zabavu, proslavu rođendana i uživanje.

H