65-godišnjak prijavljen za deset krađa

prison-553836_1920 (1)

 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Opatija, proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela krađe.

Sumnja se da je kaznena djela počinio tijekom studenoga ove godine te u jednom slučaju u studenom prošle godine, najvećim dijelom u trgovačkim centrima na području Škurinja u Rijeci, a zatim u Kukuljanovu te trgovinama u Kastvu i Opatiji. Četiri kaznena djela je počinio zajedno s 39-godišnjim hrvatskim državljaninom gdje su nekoliko dana za redom iz istog trgovačkog centra na području Škurinja otuđili romobil, roštilj, Hoveboard smart i vakumske blendere. Osim toga, 65-godišnjak je otuđio i razni alat (čekić, brusilicu), slavine, parno glačalo, parfeme, brijači aparat, alkoholna pića i prehrambene proizvode. Pored navedenoga, sredinom studenoga ove godine iskoristio je boravak u stanu na području Škurinja u Rijeci te otuđio ključeve i prometnu dozvolu, a potom i osobno vozilo bivšeg stanodavca.

Manji dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na više od 30.000 kuna.

Obojica osumnjičenih su po završetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.