70-godišnji vozač Mercedesa na Jelenju zaustavljen s 2,31 promila alkohola

prometna

 

Prošlog vikenda policija je na prometnicama na području PGŽ  provela pojačan nadzor u prometu, evidentirala je ukupno 221 prometni prekršaj.

U 39 prekršaja  radilo se o nekorištenju sigurnosnog pojasa, 35 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 je prekoračenja brzine, a 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Osim spomenutih, zabilježeno je i devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, zatim pet prekršaja upravljanja vozilombez vozačke dozvole,  jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane te 106 ostalih prometnih prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, od 90 alkotestiranih vozača najveća koncentracija od 2,31 g/kg evidentirana je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jelenja. Njega su u nedjelju  oko 23 sata policajci zaustavili tijekom nadzora prometa kada je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, odmah je izdvojen iz prometa te priveden u policijske prostorije.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena kazna je 10 000 kuna i izricanje  zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.