Advent na Trsatskoj gradini produžuje se do nedjelje

Zbog brojnih upita posjetitelja koji su izrazili želju da još ovog vikenda uživaju u blagdanskoj čaroliji na Trsatskoj gradini, organizatori su odlučili kako će lampice svijetliti sve do nedjelje 8. siječnja.

Radno vrijeme kućica na blagdan Sveta tri kralja te tijekom vikenda bit će od podna do ponoći, a osim zanimljive gastro ponude, posjetitelji mogu razgledati jedinstvene božićne jaslice, uživati u zanimljivim dekoracijama ili se fotografirati u photo pointu u Miru junaka.

Gradina je ove godine obasuta s čak 12 kilometara lampica, na ulazu je smješten poklon visine preko pet metara, a unutar kaštela nalazi se najveća kruna u Europi – stilizirana interpretacija Votivne krune iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Unutar zidina dominira rimska kula, a lampicama su ogrnuti čak i najskriveniji dijelovi Trsatske gradine.

Ovog Adventa, kiši usprkos, Gradina je bila rado posjećena lokacija, a osim Riječanki i Riječana na Trsat su pristizali turisti iz cijele regije pa i šire. Šesto izdanje Adventa privodi se kraju, a ovaj je vikend prilika za još jednu blagdansku šetnju Trsatskim kaštelom.