Advent u Crikvenici počinje 26.studenog

CRIKVENICA – Advent u Crikvenici počinje paljenjem lampica u subotu, 26. studenoga na trima većim, otvorenim lokacijama – u Preradovićevoj ulici, na klizalištu Ledena morska bajka na Trgu Stjepana Radića te u Adventskome parku. Sve do 30. prosinca posjetitelji će uživati u mnogobrojnim događanjima na otvorenim i zatvorenim lokacijama.

Zabavni program

Preradovićeva ulica i ove je godine rezervirana za note i ritam dobre glazbe različitih žanrova za sve generacije i uzraste. Na samome početku, kada lampice osvijetle grad, zabavit će vas Grooversi. Na listu zvučnih imena dopisat ćemo i glazbenike poput Marka Tolje i Saše Lozara. Zabavit će vas i vokali koje nose Xpanic, Infinity, Swingers, Gustafi i Šajeta.

I izvedbe lokalnih bendova Pointa, Trenda, Kiki benda, Trio Marete i Baruffe      glazbeno će uobličiti ovogodišnji glazbeno-scenski program pružajući vam domaću atmosferu poznatih taktova i lica. Da su djeca pravi mali majstori glazbene izvedbe, odavno je poznato. Tako će se i ona ove godine pridružiti glazbenome dijelu programa poput Dječjega benda Crazy Rock, a za glazbu će se pobrinuti i Udruga Uspjeh te crikveničke škole i vrtić. 

Dječji program

Dječji program odiše šarolikim sadržajima čija je poveznica izražen pokret, snažna slika i neobična magija kako na otvorenome tako na zatvorenome prostoru. Za male trkače organiziran je Dječji adventski maraton na središnjemu trgu, dok su za ljubitelje pozornice osmišljene predstave u Dvorani Zori. 

Srce dječje radosti kao i dosad nalazi se u Adventskome parku. Svojom veselom vožnjom i ove godine razveselit će vas vlakić Djeda Božićnjaka. U parku će biti sakriveni i mađioničari sa svojim trikovima, a dječjoj igri bojama, kistom i magijom u parku i izvan njega, na ponekom zatvorenom, ugrijanom mjestu, doprinijet će i oslikavanje lica, likovne radionice te pričaonice. U auli Osnovne škole Zvonka Cara nastavit će se duga priča Dječjega božićnoga sajma.

Klizalište Ledena morska bajka

Od 26. studenoga 2022. do 8. siječnja 2023. Ledena morska bajka na Trgu Stjepana Radića još je jedna lokacija uz more gdje se nalazi omiljeno klizalište za velike i malene. Ova Ledena morska bajka postala je neizbježno mjesto susreta i druženja s najmilijima. Klizalište je otvorena tipa kako bi se još više postigla prozračnost kretanja i doživljaja okolnih, božićnih ukrasa i igre lampica. 

I ove godine moći ćete razvijati svoje vještine kretanja u školi klizanja.

Doček Stare

U Crikvenici nastavljaju s tradicijom dočeka Stare godine u petak, 30. prosinca. Na dočeku Stare godine u Preradovićevoj ulici, za zabavu zaduženi su Gustafi i Baruffa.