Advent u Omišlju i Njivicama

Božićna priča u Omišlju i Njivicama predstavlja raznoliki program podijeljen na nekoliko tematskih lokacija koje su dobile novu, živahnu božićnu dekoraciju i rasvjetu.

Unikatne Božićne jaslice nalaze se na placi u Njivicama a čine ih više od 500 ručno izrađenih i pomno dizajniranih elemenata koje tvore pravi mali grad ovih unikatnih božićnih jaslica.

Popularno i jedino klizalište na otoku Krku već treću godinu zaredom bit će otvoreno od 27. studenog do 7. siječnja 2023. godine. Radno vrijeme za otvorenje 27. studenog je od 12:00 sati do 20:00 sati a od 28. studenog do 23. prosinca je radnim danom od 16:00 do 20:00 sati, vikendom od 12:00 do 20:00 sati. Tijekom školskih praznika, točnije od 27. prosinca pa do zatvaranja, klizalište će raditi svakog dana od 12:00 do 20:00 sati. Cijena klizaljki je 20 kuna/sat.

Spomen-park Omišalj središte je događanja. Ovdje posjetitelji mogu uživati u kuhanom vinu i gastro ponudi adventskih kućica sve do 24. prosinca, dočekati Djeda Mraza te uživati u predstavama, radionicama i koncertima petkom i vikendom.

Božićna priča počinje 26. studenog u središtu Omišlja tradicionalnim paljenjem 1. adventske svijeće i nastupom župnog zbora i solista. Program se nastavlja iste večeri u Spomen-parku Omišalj u 18.00 sati koncertom zbora Josip Kaplan i DJ sessionom Alexa Sabattinija. Program u Spomen-parku obuhvaća i predstavu Teatra Naranča „Šesta noć prosinca“, radionicu izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune i koncerte akustičnih bendova Duo Livingstones, Coffee Shop Acoustic benda, Blu Kanu benda te vrsnog jazz glazbenika Zorana Majstorovića. Svake subote u prosincu održavaju se koncerti poznatih hrvatskih izvođača i bendova.

Drugi po redu Advent na OŠKU održati će se u subotu, 10. prosinca s početkom u 14.00 sati.

Ovogodišnja Božićna priča bogatija je za jednu lokaciju Božićna priča na Placi u Njivicama. Uz prigodnu dekoraciju i rasvjetu te nezaobilaznu Djedovu kućicu biti će razna događanja za djecu i odrasle.

Božićna priča na Placi u Njivicama nastavlja se odmah 7. prosinca u 18.00 sati posebnom radionicom za odrasle. Art&Wine radionica Mirne Sišul probuditi će vašu kreativnu stranu, a sve to uz degustaciju vina i druženje s Mirnom. Prijave na radionicu su ograničene, a možete se prijaviti putem telefona 051/846 – 243 ili putem e-maila info@visit-omisalj-njivice.hr. U subotu, 10. prosinca i 17. prosinca za najmlađe je osigurana odlična jutarnja zabava. Dječja predstava „Božićni djedomobil“ Kazališta Smješko održati će se 10. prosinca s početkom u 11.00 sati, dok će se 17. prosinca održati predstava „Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz“ Kazališta Prijatelj. Obje subote, a točno u podne počinje radionica izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune.

Božićna biciklijada 17. prosinca poseban je doživljaj u zimsko vrijeme, obucite se toplo i ponesite svoje božićne kapice za nezaboravnu vožnju Malinskom i Njivicama, start je u 10.00 sati a sve informacije dostupne su na našoj web stranici www.visit@omisalj-njivice.hr. Cjelodnevni program nastavlja se s već navedenom predstavom “Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz” i radionicom izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune, nakon čega slijedi slikanje i druženje s Djedom Božićnjakom od 17.00 sati i odlična atmosfera s Coffee Shop Acoustic bendom.

Badnjak na Placi završnica je programa u Njivicama, u 10.00 sati počinje podjela bakalara restorana Rivice te koncert Martine Majerle. Ovom toplom akustičnom pop, retro & swing adventskom pričom nastojat ćemo da oživimo duh božićnih blagdana.