Advent u Rijeci:Najčarobniji Advent na Kvarneru

RijekaAdvent_3

 

Dok cijeli grad diše u ritmu Adventa i posvuda bliješte idilično ukrašeni izlozi, s velikom se lakoćom prepuštamo pozitivnom blagdanskom raspoloženju.

Tom posebnom osjećaju u čast, tri prometne točke u pješačkoj zoni grada ove su godine odabrane za postavljanje posebno osmišljenih dekorativnih instalacija – foto kutaka, koje će poslužiti kao najljepše kulise za adventsko fotografiranje.

Na taj način posjetitelji će moći ovjekovječiti bezbrižne trenutke provedene na Rijeka Adventu i zadržati njegovu čaroliju živom i nakon što se lampice ugase.

Svaka od njih iza sebe krije zanimljivu priču i na jedinstven način povezuje autohtone motive našeg kraja i najljepše blagdanske običaje, a zajednička im je uloga širenje pozitivnog adventskog duha.

Dijeljenjem fotografija iz adventskih foto kutaka koristeći hashtagove #RijekaAdvent i #visitRijeka, svaki od posjetitelja moći će postati ambasador Rijeka Adventa te se povezati sa sve brojnijom zajednicom obožavatelja ove manifestacije koja nas podsjeća na radost postojanja.

Prosinac nam, naravno, donosi i veselje darivanja pa će tako najoriginalnije među njima biti nagrađene prigodnim poklončićima Turističke zajednice grada Rijeke.

 

Čelična konstrukcija simbolično prozvana „Borova Jedra“ jedinstven je izlog umjetničkog blaga koji će za vrijeme trajanja adventa ugostiti „Riječku Adventsku Štoriju“ – slojeviti prikaz našeg grada u bajkovitom blagdanskom ruhu.

Stranice Riječke Adventske Štorije uvest će nas u božićno-novogodišnju čaroliju sačinjenu od romantičnih vizura, gradskih simbola u svečanom izdanju i poetično ispričanih blagdanskih običaja. Probudit će u nama osjećaje pripadnosti i zajedništva čija važnost u božićno vrijeme dolazi posebno do izražaja.

Priča je to koja će posebno dirnuti sve Riječane i učiniti ih ponosnima te svim posjetiteljima na najbolji način predstaviti grad, njegovu bogatu prošlost, dinamičnu sadašnjost i najvažniju nematerijalnu esenciju, toleranciju, altruizam i obiteljske vrijednosti duboko usađene u duše njegovih građana.

Presjek blagdanskih motiva i dobrih želja za nadolazeću novu godinu na nekim utabanim temeljima prošlosti omogućit će nam da proživimo trenutak u punom sjaju najjednostavnijih plemenitih osjećaja.

 

Dopustite da vas Riječka Adventska Štorija povede na jedinstveno emotivno putovanje i doživite Rijeka Advent iz potpuno nove perspektive.

Ova očaravajuća umjetnička konstrukcija najljepšu sliku Rijeka Adventa odašiljat će u svijet iz Bazarigovog prolaza nasuprot najpoznatijeg riječkog simbola – Gradskog tornja.

 

Foto kutak – Adventska klupica

Školski prijatelji, prve ljubavi, suigrači na sportskim terenima – za one s kojima dijelimo klupu obično nas vežu neki posebni osjećaji – ljubav, prijateljstvo, sportski duh ili najljepše uspomene s Rijeka Adventa, gdje će se ove godine naći najsimpatičnija Adventska klupica prepuna očaravajućih ukrasnih detalja.

No, ova je klupica sve samo ne obična i iznenadit će vas svojim oblikom, bojom i samom pojavom jer, umjesto da se udobno smjestite potaknut će vas da zauzmete najkreativnije poze.

Na poziciju i… smiješak molim!

Idilično dekorirana Adventska klupica nalazi se na prijelazu s Korza na Trg 128. brigade Hrvatske vojske.

 

Foto kutak – Čarobna primorska šuma

Rijeka Advent je po mnogočemu poseban, a uz šum mora, najljepši pogled, klizalište na samoj obali, najljepši primorski advent ove godine ima i svoju – šumu.

Čudesna primorska šuma nalazi se na Trgu riječke rezolucije gdje uz zvuk dobre glazbe i primamljive blagdanske gastro delicije uljepšava dane posjetiteljima Ri Gastro Adventa i donosi pravi zimski blagdanski ugođaj u samo srce grada.

Svi poznajemo onaj osjećaj koji nas preplavi kad učinimo nešto dobro za drugoga – upravo to, po uzoru na pouke dječjih bajki i animiranih filmova, simbolizira Čudesna primorska šuma gdje ćete radost darivanja doživjeti vrlo doslovno sjedeći na velikom božićnom poklonu za najšarmantnije fotografije koje će stvoriti dugotrajnu uspomenu na adventsko uživanje.