Adventski vikend u Opatiji obilježilo druženje s Djedom Mrazom i trening s Marijom Mlinarićem

tHFrA46w

 

Blagdanska čarolija neće prestati niti tijekom tjedna, uz svakodnevno klizanje na Ljetnoj pozornici, dječje radionice i igraonice u Šporeru te zabavu uz glazbu i zimske specijalitete u parku ispred umjetničkog paviljona.

Dvije atraktivne slike obilježile su protekli vikend Najljepšeg Adventa uz more: povratak Djeda Mraza u njegovu učkarsku rezidenciju na snijegom ukrašenom Poklonu te brojni rekreativci u prigodnim adventskim kapicama ujedinjeni u blagdanskim sportskim aktivnostima na opatijskim šetnicama.

Prekrasna zimska scenografija dočekala je na Poklonu Djeda Mraza koji je tijekom tri dana trajanja Božićne bajke u Parku prirode Učka u svojoj kvarnerskoj rezidenciji primio brojne mališane kako bi doznao njihove božićne želje. Uz pomoć vrijednih vilenjaka koji su djecu darivali slatkišima, zabilježio je pomno sva očekivanja za Božić te nakon trodnevnog boravka na Opatijskoj rivijeri požurio na Sjeverni pol pripremiti poklone za sve dobre djevojčice i dječake.

A dok je na Učki vladala zimska idila, u Opatiji je sunčano subotnje jutro stvorilo idealne uvjete za sportski predah od blagdanskog uživanja. Poznati hrvatski trener Mario Mlinarić u društvu sudionika ranijih sezona showa „Život na vagi“ poveo je 150 rekreativaca u istraživanje opatijske „outdoor ponude“, a zanimljivo je kako je više od polovice sudionika ove Božićne šetnje stiglo iz drugih hrvatskih regija – neki iz susjedne Istre, ali mnogi čak i iz udaljenijih gradova poput Siska, Zagreba, Osijeka…

U društvu Mlinarića i pod „punom vježbačkom opremom“, odnosno adventskom kapicom i u prigodnoj majici koje su dobili na dar, vježbači su nakon zagrijavanja na Slatini produžili prema Amerikanskim vrtovima te dalje šumskom šetnicom Carmen Sylva do Pobri. Povratak u Opatiju vodio ih je preko Voloskog i dalje obalnom šetnicom lungomare, a aktivno jutro zaključili su na klizalištu na Ljetnoj pozornici nakon čega su se nastavili družiti uz gastronomske specijalitete i dobru glazbu ispred Šporera.

Upravo je opatijski umjetnički paviljon i park oko njega i ovog vikenda bio epicentar adventskih zbivanja, jer dok su se djeca prepustila druženju s animatorima, radionicama i predstavama u Kućici Orašara i vilenjaka, oni nešto stariji zabavljali su se uz nastupe odličnih glazbenika i poznatih bendova ovog kraja.

A ista će se adventska ponuda nastaviti i tijekom tjedna. Lijepo uređena Kućica Orašara i vilenjaka svoja će vrata držati otvorenima za svu djecu željnu igre i druženja radnim danom od 16 do 19 sati, a mališane očekuje „Bajkaonica“ Društva „Naša djeca“ Opatija te Poštanski ured Djeda Mraza u kojem mogu predati svoje božićne želje. Nakon 19 sati ispred Šporera nastavit će se zabava uz kuhano vino i glazbene hitove koje će do 23 sata puštati DJ Super Saiyan, DJ Alex Ivanov, DJ Dog te DJ Patak. Klizalište na Ljetnoj pozornici od ponedjeljka do četvrtka radit će od 13 do 21 sat te sat vremena duže u petak, a svi oni kojima su cipele draže od klizaljki moći će se opustiti uz prigodnu ponudu iz adventskih kućica.