Atraktivnom vježbom privođenja u centru grada obilježen dan policije i blagdan sv.Mihovila

U centru grada danas nesvakidašnji prizori. Tri tima specijalne policije u Adamićevoj ulici zaustavila su auto, te uhitila četvoricu dilera.

Riječ je bila o pokaznoj vježbi pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije koja je održana povodom obilježavanja Dana policije, odnosno njihovog zaštitnika sv. Mihovila.

-” Realistično vrlo kao i u stvarnoj situaciji na cesti dinamički sa presretanjem, sa stavljanjem pod potpuni nadzor. I odvoženje na daljnju kriminalističku obradu odnosno istraživanje, ispričao je o akciji zamjenik načelnika PU primorsko – goranske Tomislav Dizdar.

Građanima je tako pokazana stvarna spremnost policije u svakodnevnim zadaćama koje se provode s ciljem očuvanja njihove sigurnosti.

-” Policija je uvijek budna 24 sata. Možda nas katkad ne vidite, ali tu smo mi negdje u sjeni. Sigurno brinemo koliko god to moguće uvijek sa težnjom da bude maksimalna, poručio je Dizdar.

Današnji dan prilika je i da se podsjeti na zalaganje brojnih policajki i policajaca koji svojim trudom, požrtvovnošću i upornošću doprinose sigurnosti društva, a predanim radom ukazuju i na važnost postojanja policijske službe u svim segmentima života naše zajednice.

-”Zanimljivo, uvijek je nešto novo. Nije svaki dan ista scena na poslu. Uvijek je nešto drugačije, zanimljivo. Nije posao monoton, to me najviše privuklo, poručila je policijka Blaženka Grbavica Puž zadovoljna što u policijskom poslu ima sve više žena.

Iako su nekad bile odvojene, specijalna i interventna policija danas pripadaju jednoj jedinici.

-” Posao interventne i specijalne policije je prvenstveno osiguranje javnih okupljanja. To nam je najčešći posao koji obavljamo. Onda nakon toga ide uhićenje i privođenje. To većinom obavljaju djelatnici specijalne policije, dakako i mi smo tu sudjelujemo skupa kao što smo rekli jedna smo sada jedinica, poručila je Blaženka.

Na radost najmlađih danas je uz riječku rivu bilo privezano i policijsko plovilo Marino Jakominić.

Obilježavanje Dana policije završit će tako darivanjem krvi u utorak, 3. listopada u Policijskom domu u Rijeci s početkom u 9 sati, a na kojemu uz policijske djelatnike mogu sudjelovati i ostali građani.