Automobil sletio u provaliju, jedna osoba poginula,vozač u bijegu

276839

 

 

Danas oko 13.10 sati policija je zaprimila dojavu  djelatnika Hitne medicinske pomoći o prometnoj nesreći na državnoj cesti D3, na dionici između Kraljevog Jarka i Rogoznog.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su osobno vozilo u kojem se nalazila jedna smrtno stradala osoba te nekoliko ozlijeđenih osoba. 

 

Prema dosad utvrđenom do slijetanja navedenog vozila ispod razine ceste u provaliju dubine 20-ak metra došlo je zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika koji je bio mokar i sklizak od kiše.

 

Radi se o osobnom automobilu, stranih registracijskih oznaka, koje su danas oko 12.20 sati  na autocesti A6 pokušali zaustaviti policijski službenici tijekom pojačanog postupanja sprječavanja nezakonitih migracija, a koje vozilo se nije zaustavilo policijskim službenicima pa niti na naplatnoj postaji Delnice-Lučice već je probilo spuštenu rampu nakon čega je vozač s vozilom pobjegao.

 

Nakon što je vozač s vozilom pobjegao, odnosno izgubio se policijskim službenicima iz vidokruga, vozilo je po dojavi djelatnika Hitne medicinske pomoći uočeno na udaljenosti 15-ak kilometara od naplatne postaje, koju je ranije vozač probio s vozilom.

 

Svim ozlijeđenim osobama pružena je liječnika pomoć.

Na mjestu prometne nesreće, između Kraljevog Jarka i Rogoznog, u tijeku je očevid  kojim rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice.

Policija traga za vozačem.