AUTOTROLEJ UVODI TRI NOĆNE LINIJE

Noćni autobusi će voziti besplatno petkom i subotom od ponoći do 5 sati ujutro

Noćni autobusi će voziti besplatno petkom i subotom od ponoći do 5 sati ujutro

Generacije Riječana čekale su na osiguran povratak kući s noćnog izlaska. Konačno, roditelji mogu mirno spavati. Njihova će djeca od ovoga petka u ponoć moći koristiti tri noćne linije Autotroleja. Noćni autobusi koji će obuhvatiti najgušće naseljene dijelove Rijeke u probnom će roku voziti besplatno petkom i subotom od ponoći do 5 sati ujutro sve do zadnjeg vikenda u kolovozu. Interval vožnje bit će od 30 do 40 minuta ovisno o dužini linije, a ukoliko interes bude velik u vožnju će se uključit zglobni autobusi.
– Prva bi linija išla od Trsata preko centra grada Kantride i Marčeljeve Drage, druga linija bi išla sa Vežice, obuhvatila bi područje centra Turnića, Podmurvice i skroz do Zameta i do Srdoča te treća linija koja bi obuhvatila centar grada i išla bi do Drenove – objasnio je rukovoditelj Radne jedinice Poslovi prometa KD-a Autotrolej, Mladen Radojković.
Tri nove noćne linije obaviti će ukupno 44 vožnje, odnosno po 22 vožnje u jednom i u drugom smjeru. Noćne će vožnje subvencionirati Grad Rijeka, izdvajajući 15 tisuća kuna po danu vožnje. Kako bi sigurnost putnika bila zajamčena brinut će se zaštitari.