Uskrs u Bakru: program za djecu i nagradni foto natječaj!

Bakar je prigodno ukrašen, a povodom Uskrsa pripremljene su radionice za djecu, kao i nagradni foto natječaj u koji se mogu uključiti svi zainteresirani. 

U Bakar svakim danom stiže sve više turista, a na oduševljenje Bakrana, njihovih sugrađana i brojnih posjetitelja, ove je godine Bakar odjenuo uskršnje ruho od Masarykove obale, preko Jaza i Perila pa sve do novouređenog parka Banj.

Masarykovu obalu krasi foto „point“ iza kojeg se nazire kulisa starog grada, a uredile su ga djelatnice Grada Bakra i Turističke zajednice. Pored Jaza i Perila članovi Gradske straže Bakar tradicionalno su postavili veliko uskršnje jaje.

Park Banj je posebno uređen za one najmlađe, a uskršnju bajku čine šarene pisanice, zečići i tulipani koji krase travnate površine, dok veseli zeko najmlađe poziva na fotkanje. Osim prigodnog uređenja za dječicu, sprema se i vesela potraga za uskršnjim jajima uz mnoštvo drugih aktivnosti za one najmlađe. Tako će 13. travnja u 17:00 sati Bakar posjetiti i razigrani Zeko jer upravo toga dana Grad Bakar u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Bakra i Društvom „Naša djeca“ Bakar, organiziraju „Slatku potragu“ za djecu. Svi zainteresirani moći će sudjelovati u raznim uskršnjim igrama, potrazi za jajima, slatkoj pitalici i radionici izrade prigodnih ukrasa, a potom se i zasladiti.

Ukoliko se odlučite prošetati Bakrom u večernjim satima, zasigurno će vas oduševiti osvijetljeni park Banj koji se pretvara u pravu uskršnju bajku sa zečićima, pisanicom i tulipanima kao glavnim protagonistima.

Kako bi se te lijepe uspomene i sačuvale, pobrinula se Turistička zajednica pripremivši prigodni natječaj „Lov na uskršnju fotku“ za sve ljubitelje fotografija pa vas poziva da im pošaljete fotografije s uskršnjim motivima kojima je ove godine ukrašen Bakar.           
Najljepše fotografije birat će se na Facebook stranici TZ Grada Bakra, a za one koje prikupe najveći broj lajkova do 30. travnja pripremljene su i bogate nagrade:     

1. mjesto – obiteljska večera u pizzeriji „Na Piketu“ na Hreljinu   
            2. mjesto – antistres masaža (90 min) u FIKA - Wellness Therapy u Rijeci          
            3. mjesto – Medeni paket „Apitrade“ Hreljin          

 

 

 

Kategorija