Besplatna obuka neplivača u organizaciji PK „Primorje“ počinje 1. listopada

Na program se mogu prijaviti sva djeca od 4 do 12 godina koje ne plivaju ili čije plivačke sposobnosti treba unaprijediti

Plivanje je vještina kojom bi trebao ovladati svaki čovjek, a posebice u današnje vrijeme 21. stoljeća. Zabrinjavajuća je činjenica da je treći ili četvrti uzrok smrtnosti od nenamjernih ozljeda stanovnika Republike Hrvatske utapanje. Plivanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba i ima sveobuhvatni utjecaj na ljudski organizam. 

Na program se mogu prijaviti sva djeca od 4-12 godina koje ne plivaju ili čije plivačke sposobnosti treba unaprijediti.

Program se provodi u skladu s projektom Hrvatska pliva koji obuhvaća podučavanje plivanja u 20 nastavnih cjelina. Program započinje 1.10. a trajat će do 3.12. uz mogućnost produljenja ukoliko to bude potrebno.

Za vrijeme održavanja programa biti će organizirane predavanja i radionice koje će voditi istaknuti sportaši i stručnjaci: Samir Barač, Damir Glavan, Sergio De Privitellio.

Svim polaznicima i roditeljima biti će ponuđena i mogućnost besplatne izrade analize tjelesne mase djece i roditelja korištenjem analizatora sastava tjelesne mase (Tanita RD).

Na kraju tečaja biti će organizirano pokazno natjecanje za sve polaznike.

Svaki polaznik programa ima pravo na besplatnu majicu, diplomu o završenom tečaju, a na kraju će se organizirati i prigodni kviz sa pitanjima iz radionica i predavanja kojima su djeca i roditelji participirali tijekom trajanja programa.

Program će se provoditi subotama (roditeljima jednostavnije za organiziranje prijevoza) u jutarnjim satima (od 8 – 13 sati).