Bezvremenskim klasikom Jesus Christ Superstar otvoreno „Ljeto na Ljetnoj“ u Opatiji

Bezvremenskim klasikom „Jesus Christ Superstar“, remek djelom Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera, ujedno i jednim od najpoznatijih naslova žanra rock opere, otvoreno je sinoć pred ispunjenim gledalištem na opatijskoj Ljetnoj pozornici „Ljeto na Ljetnoj“. 

Tromjesečni program u lipnju, srpnju i kolovozu na otvorenom prožet velikim koncertnim imenima, festivalima, manifestacijama i kino projekcijama najavili su Ernie Gigante Dešković, ravnatelj ustanove Festival Opatija kao organizator i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin koji je i „prerezao vrpcu“ i sezonu proglasio otvorenom.

Prebogata sezona u kojoj si svatko može pronaći mnogo toga po svom guštu krenula je drugim Festivalom mjuzikla koji će se na Ljetnoj pozornici i u Centru Gervais održati od 7. do 15. lipnja: ansambl zagrebačkog Gradskog kazališta „Komedija“ priuštio je istinski spektakl koji je veliku scenu opatijskog teatra na otvorenom in medias res vratio u vrijeme temeljnih biblijskih, odnosno kršćanskih događanja. Posljednje dane života Isusa Krista na Zemlji bravurozno su, isprekidani aplauzima publike, opjevali solisti Filip Hozjak kao Isus, Fabijan Pavao Medvešek kao Juda te Vanda Winter kao Marija Magdalena uz pratnju ostatka ansambla, orkestra, zbora i baleta Komedije. Publika je od prvih taktova uvertire zorno pratila cijelu izvedbu koja je vrhunac imala u virtuoznoj vokalnoj minijaturi Filipa Hozjaka tijekom songa „Gethsemane“, i na kraju nagradila višeminutnimstanding ovation aplauzom.

Svi oni kojima je promaklo sinoćnje otvaranje Festivala mjuzikla, propušteno mogu nadoknaditi već u nedjelju navečer (9.6. u 21:30h) kada će hrvatski majstori mjuzikla iz „Komedije“ upriličiti još jedan doživljaj za pamćenje izvedbom domaćeg naslova „Jalta, Jalta“. Kako i mlađa publika ne bi bila zakinuta, Festival mjuzikla već danas (8.6. u 19h) u Centru Gervais donosi „Pepeljugu“ u izvedbi Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca, a iduće subote očekuje nas finale izvedbom mjuzikla za djecu „U modroj uvali“ Malog zbora Lovranske črešnjice i dramsko-recitatorske skupine Osnovne škole V. C. Emin iz Lovrana.  

Autor fotografija: David Kurti, Foto Luigi, Opatija