BIG OM slavi 15. rođendan koroni usprkos

Primorci su poznati po krilatici Krepat ma ne molat, a kako je BIG OM poznati kvarnerski proizvod odlučio je prkositi koroni!

big om

 

Organizacijski odbor Kluba za sportski ribolov na moru Omišalj s konačnom odlukom o održavanju natjecanja čekao je do posljednjeg trenutka. Radi smanjenja rizika nisu se održala planirana klupska natjecanja, ali jubilarno 15. po redu međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu ipak će se održati. Tako će omišaljski zaljev u razdoblju od 26. do 29. kolovoza ugostiti strastvene ribolovce. Radi epidemiološke situacije nažalost nećemo biti u mogućnosti primiti sve zainteresirane koji nam se javljaju s cijele naše obale.

Natjecanje će se odvijati u skladu s preporukama stručnjaka i pod posebnim oprezom. Iz tog razloga natjecanju ove godine mogu pristupiti jedino članovi KSRM-a BIG OM koji broji 80 članova koji čine 25 ekipa. Sva događanja odvijat će se na otvorenom i bit će organizirana isključivo za sudionike omišaljskog kupa i organizatore čime ćemo broj sudionika ograničiti na sto.To podrazumijeva da će izostati već tradicionalne fešte za širu javnost kao i javno vaganje ulova.

BIG OM jedino je BIG GAME FISHING natjecanje koje će se održati ove godine na Jadranskoj obali. Velike ribe (Tuna plavih peraja, Iglun, Iglan,Trup dugokrilac, Lampuga Luc) lovit će se u akvatoriju Kvarnerski zaljev, Kvarner i Kvarnerić u skladu s pravilima catch and release. ULOVI / PUSTI minimalne dužine 115 cm (dužina se mjeri od gornje vilice do kraja ispružene repne peraje), boduje se sa 240 bodova po puštenom primjerku. Pušteni primjerak manji od minimalne dužine ekipi ne donosi bodove. Sukladno odobrenju nadležnog ministarstva ove godine dozvoljena natjecateljska kvota ulova tune iznosi jednu tonu. Tune lakše od 50 kilograma nose negativne bodove.

S obzirom na popularnost manifestacije i interes šire javnosti predstavnici medija ove godine posebno su dobrodošli radi širenja informacija. Ukoliko imate namjeru popratiti ovogodišnji BIG OM molim Vas da svoj dolazak najavite minimalno dva dana unaprijed kako bismo osigurali prijevoz do natjecatelja u skladu preporukama.