Bira se najljepši Advent u Hrvatskoj, glasajte online

Uz izbor za Najljepši advent kojega organizira portal Gradonačelnik. hr. pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta uključila su se  53 grada i 19 općina – slike njihovih advenata objavljeni su na stranci https://www.facebook.com/gradonacelnikhr na kojoj do 5. siječnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike. Pobjednici u četiri kategorije – mali, srednji, veliki gradovi i općine bit će proglašeni 5. siječnja.

Natječe se i nekoliko gradova i općina iz Primorsko-goranske županije : Rijeka, Lovran, Baška, Opatija, Cres, Omišalj – Njivice, Čabar, Čavle, Delnice, Kastav, Crikvenica, Novi Vinodolski i Krk

Novost ovogodišnjeg izbora je i što će se pobjednici birati u četiri kategorije. Izabrat će se najljepše adventi u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama.

Titulu najljepšeg adventa u drugom izboru brane Osijek, koji je prošle godine trijumfirao među gradovima, te Općina Jasenice koja je odnijela pobjedu u kategoriji općina.

Osijeku konkuriraju i za titulu najljepšeg adventa u velikim gradovima (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) se natječu Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova ( od 10 do 35 tisuća stanovnika) su ĐakovoKastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Poreč, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci. 

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječu se, pak, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja. 

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama su općine Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Kršan, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica. 

Glasati možete na linku https://www.facebook.com/gradonacelnikhr