Bliži se Karneval: Dječja karnevalska povorka održat će se u subotu 4.lipnja

FB_IMG_1654250808535

Turistička zajednica Grada Rijeke poziva vas na ljetna karnevalska zbivanja: 

Bliži se početak svima omiljene riječke manifestacije koja se izvanredno ove godine održava u ljetnom terminu! Riječki karneval u do sada neviđenom obliku bit će festival zabave i dobrog raspoloženja kako to uvijek biva, no ove godine uz premijerne programe koji će uključivati veliki broj gradskih lokacija i produženi lipanjski vikend pretvoriti u neponovljivu ljetnu karnevalsku priču. Od 17. do 19. lipnja koncerti i party-i na otvorenom, pjesma i druženje pod zvjezdanim lipanjskim nebom, karnevalski kostimi pod kojima neće biti potrebno nizati slojeve odjeće, na jedinstveni će način obilježiti početak ljeta koje će u Rijeci ove godine biti prepuno sadržaja za sve gušte i uzraste. Rijeka postaje nezaobilazna ljetna destinacija, a ovo je prilika da domaći i strani turisti koji će nas posjetiti tog vikenda dožive jedinstvenu atmosferu koja vlada gradom kad maškare preuzmu stvar u svoje ruke.

Kao i svake godine, tako i u izvanrednom izdanju Riječkog karnevala, razigranu uvertiru u najluđi karnevalski vikend predstavit će najmlađi karnevalisti. Dječja karnevalska povorka održat će se 4. lipnja, dan koji će u gradu biti isključivo posvećen djeci i svima onima koji dijele dječju radost i žele na trenutak uroniti u svijet mašte kojim vladaju pjesma i smijeh i gdje je jednostavno sve moguće.

Likovi iz bajki, izmišljena stvorenja, miće tradicionalne maske prodefilirat će Riječkim Korzom u najveselijoj povorci koja će krenuti u 17 sati s Gata Karoline Riječke. Nakon što ponosno predstave svoje kostime koje su vrijedno pripremali sa svojim roditeljima, tetama, učiteljicama i učiteljima, svoje će koreografije još jednom izvesti u Exportdrvu gdje će se nastaviti družiti uz omiljenu karnevalsku okrijepu. 

U Dječjoj karnevalskoj povorci i ovog će puta sudjelovati najmlađi, djeca predškolskog i školskog uzrasta, a tradicionalno će, prije nego s rijekom maškarica krenu svojom trasom, posjetiti riječkog gradonačelnika koji u njihovu čast organizira svečani prijem u Gradu za sve dječje karnevalske grupe. Dok se oni pripremaju za svoj karnevalski nastup ispred pozornice na Korzu okupljene će šarmirati najmlađe pripadnice Prvih riječkih mažoretkinja svojim vještim koracima, a potom će na scenu stupiti zborovi Tratinčice i Male tratinčice koje će do početka povorke predstaviti svoje vokalno umijeće.

Posebno iznenađenje očekuje posjetitelje nakon završetka povorke kad će na pozornicu na Korzu stupiti likovi jedne od najpoznatijih dječjih bajki „Ivica i Marica“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Ulaz na predstavu koja traje 40-tak minuta je besplatan, a početak izvedbe zakazan je za 19 i 30 sati.

Pa subota u lipnju rezervirana je za maškaranu zabavu u kojoj će uživati cijela obitelj! Pripremite se za nezaboravan provod, prošećite sa svojim najmlađima kroz centar grada, omogućite im da budu što god požele i ponesite najljepše uspomene s Riječkog karnevala!