Bljak fest u Omišlju: Na meniju su bijeli bubrezi, svinjske i kokošje nožice, tripice i ostali specijaliteti

Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine „Bljak fest“  vraća se na velika vrata mesopusnih događanja na Kvarneru! Održat će se ovu subotu, 28. siječnja u Omišlju na Placi s početkom u 13:00 sati. 

Na meniju su, vrlo tražene tripice, zatim muda od bika i jetrice na žaru, kisela maneštra, maneštra od nogica, krakovi na bljak, ali i originalni recepti restorana Rivice: Slatka broskva, Šporkic (Brusketa sa krvavicom) i „Topla pijandura“. Lovci rade  „Rogi va Padeli“, a karnevalska udruga Kataroška priprema „Zelenu Facu“ – Zeli zo dimljenimi rebrimi, njuskami i usimi od prasca. Za sve posjetioce slatkog zuba pripremaju se poderane gaće, bljak palačinke i slastice poput broskve s bijelom čokoladom. 

Ove godine kuha rekordnih deset ekipa i to: Karnevalske udruge Babani i Omišjanski babani, restoran Rivica, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, udruga Obitelj za mlade, ribolovno društvo Zubatac, udruga „Puntarske užance“, Karnevalska udruga Kataroška, Lovačko društvo „Šljuka“ i udruga za narodne običaje Drivenik koji uz hranu s ponosom predstavljaju i Drivenik Brewery pivovaru. 

Voditelj programa je uvijek dobro raspoloženi Dražen Turina Šajeta, a za dobru zabavu zadužena je grupa Fortunal. U goste već tradicionalno dolaze prijatelji iz Drivenika i feštari iz Novog Vinodolskog koji svojim glazbenim instrumentima užarenu atmosferu dovode do usijanja. Očekujemo vas u što većem broju  i naravno, maškaranom izdanju!  

Ulaz na manifestaciju kao i konzumacija hrane je besplatna.