BLOKADA JOŠ UVIJEK TRAJE

Profesori, barem zakona radi, više ne podržavaju studente u blokadi Filozofskog fakulteta

Profesori, barem zakona radi, više ne podržavaju studente u blokadi Filozofskog fakulteta

Profesori, barem zakona radi, više ne podržavaju studente u blokadi Filozofskog fakulteta. Odlukom fakultetskog vijeća od danas se ponovno održava nastava, no odluka studenata je suprotna. U klupe ni danas nisu sjeli.
– Blokada nije prestala. Jučer je na stranicama fakulteta najavljeno da profesori moraju biti na svojim radnim mjestima no biti na radim mjestima ne znači nužno da će se nastava održavati – kažu studenti.
Drugim riječima redovne fakultetske aktivnosti i danas su zamijenili joga, projekcije filmova, ispijanje kave ispred fakulteta i druge od početka blokade uobičajene svakodnevne radnje studenata. Iako su do sada cijelo vrijeme blokade bili uz studente, dekan i profesori čini se polako mijenjaju ploču.
– Svi profesori su spremni na svom radnom mjestu radi održavanja nastave te isto tako pozivamo sve studente da uredno dođu na nastavu radi obavljanja redovitih aktivnosti već od danas – rekao je dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci, Elvio Baccarini.
Do toga je došlo, dodaje Baccarini, jer je sve veći broj studenata koji žele održavanje nastave. Smatra i da će postati sve složenije nadoknaditi nastavu ako se odmah ne počne sa aktivnostima.