Boravio u apartmanima, a nije plaćao

164666180

Pritvorskom nadzorniku predan je hrvatski državljanin, starosti 31 godine zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela prijevare.

Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom proveli su policijski službenici Policijske postaje Opatija te je utvrđena osnovana sumnja da je prijevarama oštetio troje hrvatskih državljana za oko 16.500 kuna.

Oštećeni su vlasnici apartmana na području Opatije i Ičića, koje je s unaprijed stvorenom namjerom prijevare osumnjičeni 31-godišnjak doveo u zabludu. Naime, između 27. ožujka i 20. travnja ove godine od oštećenika je unajmio te u njihovim apartmanima boravio do desetak dana, iako je unaprijed znao da nema novca za plaćanje troškova smještaja.  

Nekima od iznajmljivača, manji je dio troškova podmirio tek po saznanju da je prijavljen policiji.

Osumnjičeni 31-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Policija poziva građane ukoliko su oštećeni kaznenim djelom počinjenim na opisani način, da se jave u Policijsku postaju Opatija ili u najbližu policijsku postaju radi podnošenja kaznene prijave.