Božić u Kući utočišta

Nažalost nemaju svi tu sreću Blagdane provesti u svojim domovima niti su u mogućnosti pripremiti božićni ručak. Za beskućnike i siromašne kuhali su danas volonteri u Kući utočišta  i počastili ih božićnim ručkom

vlcsnap-2019-12-25-15h53m31s571

Božić je vrijeme zajedništva i lijepih trenutaka provedenih u krugu obitelji u toplini doma. No nemaju svi tu sreću Blagdane provesti u svojim domovima, za druge Blagdani su teški jer ih zbog siromaštva ne mogu provesti u blagostanju.

Kuća utočišta u Rijeci već se godinama trudi beskućnicima u Rijeci na Božić približiti pravi blagdanski ugođaj. Za beskućnike ali i sve one koji si danas nisu bili u mogućnosti pripremiti Božićni ručak , to su učinili volonteri u Kući utočišta. Tako se  u pravom božićnom ugođaju počastilo 90 korisnika centra. Za Božićni ručak dobili su  juhu i  odojak, krumpir  sa mrkvom u saftu te karfiol, te salata, a svaki od korisnika dobio je i poklon paket za ponijeti  kući.

Časna sestra Veronika Mila Popović,voditeljica Kuće utočišta ističe kako su ovdje za svih otvorena vrata svakog radnog dana i vikendom.Svatko tko je u potrebi i pogođen siromaštvom može doći i dobit će tri obroka, poručila je sestra Voronika. U prosjeku to čini 70 tak korisnika, a osim ručka u Kuću utočišta dođu  se i odmoriti.