Božićinice od 400 kuna svim mještanima Kostrene starijim od 65 godina

Za razliku od većine općina i gradova, božićnicu od 400 kuna u Kostreni dobivaju svi mještani stariji od 65 godina, neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika, a njih je ove godine čak oko tisuću. Uz umirovljenike, božićnicu dobivaju i korisnici radne terapije i djeca s poteškoćama u razvoju.

Kostrena

„Odgovorni ostajemo bliski“, glavna je poruka kampanje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o suzbijanju širenja koronavirusa među starijom populacijom te podizanje svijesti šire javnosti o odgovornom ponašanju i pridržavanju preporučenih uputa kako bismo zaštitili naše starije sumještane i osobe iz drugih ranjivih skupina. 

Vodeći se time, Općina Kostrena je epidemiološkim okolnostima prilagodila način podjele božićnica mještanima starijim od 65 godina života. U skladu s epidemiološkim preporukama, korisnici mogu zatražiti uplatu sredstva na tekući račun putem obrasca za isplatu božićnice objavljenog na mrežnoj stranici Općine Kostrena. Popunjen i vlastoručno potpisan obrazac uz presliku (ili fotografiju) osobne iskaznice i bankovne kartice ili drugog dokumenta s vidljivim brojem računa, potrebno je dostaviti u Općinu Kostrena u periodu od 9. do 30. studenoga 2020. godine, isključivo e-poštom na e-adresu kostrena@kostrena.hr, običnom poštom ili ubacivanjem u poštanski sandučić na pročelju zgrade Općine Kostrena na adresi Sv. Lucija 38, 51221 Kostrena.

Korisnici koji nisu u mogućnosti zatražiti isplatu putem računa, božićnicu će i ove godine moći osobno preuzeti, ali na novoj lokaciji, u Sportsku dvorani Kostrena, od 9. do 13. prosinca 2020. od 9 do 13 sati.