BOŽIĆNA PORUKA S TRSATA

Božić je poruka nade i svjetla za sve koje život ne miluje, poručio je nadbiskup Devčić

Božić je poruka nade i svjetla za sve koje život ne miluje, poručio je nadbiskup Devčić

Božić je poruka nade i svjetla za sve koje život ne miluje, Božić je nevjerojatna vijest da je križ nemoći, bolesti, siromaštva i ostavljenosti, križ svih mogućih kriza, put do uskrsnuća, do novog života – počeo je svoju tradicionalnu Božićnu poruku riječki nadbiskup monsinjor dr. Ivan Devčić.
– Pokušajmo povjerovati u tu nečuvenu vijest promatrajući u tišini i molitvi božansko dijete u jaslama i zasigurno ćemo osjetiti zapretene izvore snage i nade za svoj osobni i društveni novi početak – kazao je riječki nadbiskup.
Takav početak želim svima nama, a posebno onima koji su bolesni, nemoćni, bez posla, s nedovoljnom plaćom i mirovinom za život svoj i svojih obitelji. Sa željom da svatko od nas otkrije svijetlo koje svijetli i usred najgušće noći, čestitam svima radostan Božić i svakim dobrom ispunjenu 2011. godinu. nastavio je riječki nadbiskup.
Dobro će biti ispunjena i katedrala Svetog Vida, kojom će, dan nakon Božića, odjekivati božićne pjesme. Riječ je o 17. koncertu Božić je judi.
Marko Tolja, Leonora Surian, Silvana i Duško Jeličić, Voljen Grbac, Vivien Galletta, Alen Polić, Damir Kedžo, Katja Budimčić, te klape Luka, Kastav, Hreljin i Tić s pjesmom će krenuti od 20 sati, a ulaz je besplatan.