Božićni balet Orašar ponovno u Opatiji

Prošle je godine popularni božićni balet Orašar po prvi puta gostovao u opatijskom Gervaisu. I za nekoliko dana vraća se ponovno!U petak 16. prosinca vrhunska umjetnička postava i čarobna glazbu Petra Iljiča Čajkovskog još će jednom posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj Božića u Gervaisu.

Priča o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, ispričana je baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija P. Kovtuna.

Njegovoj tradicionalnoj koreografiji, nadahnut, živ i moderniji izgled daje međunarodno poznata baletna trupa Ukrajinskog klasičnog baleta čiji su članovi vrhunski plesači, prvaci i solisti raznih europskih nacionalnih kazališta, nositelji brojnih međunarodnih nagrada koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a svoje nevjerojatne plesne vještine uspješno spajaju s posebnim senzibilitetom i glumačkim talentom.