BRONČANA BOĆARICA

Osvajačicu dvije svjetske bronce Nives Martinaš dočekali Riječani

Osvajačicu dvije svjetske bronce Nives Martinaš dočekali Riječani

Hrvatska se sa 7. Svjetskog prvenstva u boćanju vratila kao pobjednica. Pored zlatne Ive Vlahek, veliki uspjeh postigla je Riječanka, članica Ženskog boćarskog kluba Pašac, Nives Martinaš koja je na Podvežicu večeras stigla iz Francuske. Nives je stigla sa dvije brončane medalje oko vrata. Prvu medalju osvojila je u disciplini brzinsko izbijanje, a drugu u pojedinačnom klasičnom. Svečani doček u Boćarskom domu na Podvežici njoj i Mariji Martini Bušković upriličili su prijatelji i klupski kolege.
– Jako puno mi znače jer puno sam uložila i truda i vremena kao i svi ljudi koji su radili samnom. Medalja u brzinskom je bila stvarno neočekivano osnovana, a medalja u pojedincima mislila sam da će biti malo veći uspjeh ali ovo je isto stvarno veliko – kazala je vidno uzbuđena Nives Martinaš.
Na Svjetskom prvenstvu u boćanju ove je godine po prvi puta nastupilo čak 18 zemalja. Konkurencija je Kaže Nives bila žestoka. Najteža je bila borba za ulazak u finale protiv francuskinje Corine Maugiron. Na našu reprezentativku slijedi lagani odmor a zatim:
– U kolovozu iduće godine u Sloveniji će se održati prvo Europsko prvenstvo za žene tako da ćemo se pripremat za ovo zlato što nismo osvojili na svjetskom da osvojim na europskom – istaknula je Nives.
Nakon velikog uspjeha riječkih muških boćara na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Tivtu, novi uspjesi Nives Martinaš još su jedanput potvrdili Rijeku kao grad boćarskih talenata.