BRŽE DO KBC-a

Dvije prometne trake u Cambierievoj ulici

Dvije prometne trake u Cambierievoj ulici

Situacije u kojima vozila Hitne pomoći ostaju blokirana u gužvama na riječkim ulicama, kada ljudski život ovisi o sekundama, barem što se Cambierieve ulice tiče, više ne bi trebalo biti. U tijeku su pripreme za uvođenje novog prometnog traka u Cambierievoj ulici, na prilazu glavnom ulazu u riječku bolnicu.
Novi režim najviše raduje djelatnike Hitne pomoći. Voditeljica medicinske djelatnosti Ustanove za hitnu medicinsku pomoć Jugoslava Bogavčić Kurelčuk iza sebe ima dvadeset godina terenskog rada. Kaže kako su u zadnje vrijeme pomaci što se prometa tiče veliki.
– Mi se silno veselimo svakom pomaku što se tiče parkiranja kao u Cambierijevoj npr. gdje nemate gdje proći ukoliko je hitnoća i u pravilu se nemaju ljudi gdje micati. Dakle ova strana koja će biti oslobođena je odmah nama slobodan prolaz, no sada još ostaje problem vožnje kroz bolnicu – kaže Bogavčić Kurelčuk.
No i taj bi se problem uskoro mogao riješiti. U tijeku su pregovori oko mogućnosti otvaranja još jednog ulaza u riječku bolnicu iz Krešimirove ulice.
– Tada bi bilo potrebno semaforizirati taj dio na sličan način kao što je semaforiziran izlaz za vatrogasce u istoj ulici i time bi se omogućilo da interventna vozila brzo ulaze ali i da brzo izlaze što je također važno – kazao je voditelj Odjela prometa u Rijeka prometu Danijel Frka.
Dodatni prometni trak u Cambierievoj ulici koristit će se isključivo za prolaz interventnih vozila, u ovom slučaju vozila Hitne pomoći, kako bi ona što brže mogla ući u KBC. Dva prometna traka će se organizirati na potezu od južnog dijela parka pa do samog odvojka za bolnicu tako što će se na jednom dijelu ulice ukinuti parkirna mjesta. Tijekom sutrašnjeg dana policija će upozoravati nesavjesne vozače koji se parkiraju u toj ulici, no poslije će intervenirati pauk. Stanari će i dalje parkirati po povlaštenoj cijeni ali na parking u prostoru obližnjeg Rikarda Benčića. Rijeka promet moli sve građane za razumijevanje s porukom ako se novom regulacijom prometa spasi i jedan ljudski život opravdano je njezino uvođenje.