Brzi i pametni: Riteh racing team

Riječki studenti izrađuju vrijedne automobilske bolide . Riteh racing team predstavlja najveći studentski projekt u Rijeci. Čini ga 50-ak studenata sa svih riječkih fakulteta, od Tehničkog do Pomorskog. I ostvaruju sjajne rezultate.U videoprilogu pogledajte kako im se priključiti.

Riječki studenti izrađuju vrijedne automobilske bolide 

Riteh racing team predstavlja najveći studentski projekt u Rijeci. Čini ga 50-ak studenata sa svih riječkih fakulteta, od Tehničkog do Pomorskog.

-“Tim je osnovan 2007. godine po uzoru na timove koji su u inozemstvu bili. Vratila se jedna kolegica sa Erasmusa i osnovala tim, rekao je voditelj Udruge Riteh Racing team Miroslav Kolenc 

Od tada se u projekt uključilo preko 300 studenata koji su u ovom projektu prepoznali priliku za stjecanje iskustva kojeg ne bi stekli za vrijeme studiranja. A ono što ovi studenti iz godine u godinu rade su automobilski bolidi milijunskih vrijednosti koje izrađuju potpuno sami i iz nule.

Tijekom srpnja i kolovoza organizirana su brojna natjecanja na svjetski poznatim stazama Formule 1, a ova riječka ekipa je na nekima od njih sudjelovala po prvi puta ove godine. Ove godine Riječki dečki uspješno su se kvalificirali na 6 od 7 europskih natjecanja..

3. i 4. studenog od 17 do 19 sati u garaži na Tehničkom fakuletu u Rijeci održavaju se Dani otvorenih vrata gdje su dobrodošli svi zainteresirani potencijalni novi članovi kako bi se bolje upoznali s njihovim radom, ali I probali Miroslavove palačinke koje će peći za sve posjetitelje.

Pogledajte videoprilog