Carrolina Bajrić i Karlo Šaban najuspješniji boćari

Proglašeni su nabolji boćari Boćarskog saveza PGŽ za 2022. godinu. Karlo Šaban (Sveti Jakov) i Carrolina Bajrić (Čavle – Škola boćanja) najbolji su pojedinci u seniorskoj konkurenciji, a najbolji ekipno su boćari Svetog Jakova iz Jadranova te boćarice Čavle – Škola boćanja. Karlo Šaban osvojio je protekle godine dva svjetska zlata, a Carrolina Bajrić postala je europska prvakinja te je osvojila dvije europske bronce. BK Sveti Jakovi lanjski je prvak Prve HBL te debitant u Super ligi, dok su boćarice Čavle – škola boćanja treće u Europi i prvakinje Hrvatske.Žarko Jerčinović (Drivenik, Sveti Jakov) najbolji je junior, a Dora Fućak (Čavle – Škola boćanja) najbolja juniorka. Fućak je također dobila nagradu zajedno s Lornom Žagar (Čavle – Škola boćanja) u kategoriji juniorske prvakinje Hrvatske u paru. U ekipnoj konkurenciji nagradu je uzeo Sveti Jakov.

Najbolja kadetska ekipa su boćari Vargona. Najperspektivniji kadet je Adrian Šipek (Sveti Jakov), a kadetkinja Ema Maršanić (Čavle – Škola boćanja). Najbolji sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom je Miroslav Mitić iz BKOSI Pulaci. U kategoriji sportskih djelatnika, priznanja su dodijeljena Vjekoslavu Matetiću (Sveti Jakov) i Deanu Klariću (Čavle – Škola boćanja), trenerima prvaka i prvakinja Hrvatske u Prvoj HBL, to jest Hrvatskoj ženskoj boćarskoj ligi i trećeplasirane ženske ekipe Kupa Europe te izbornicima ženske i muške seniorske reprezentacije.

Dodijeljena su i posebna priznanja Nikol Belasić (Čavle-Škola boćanja), Klari Široli (Kastav), Lovri Šipeku i Filipu Klariću (Sveti Jakov) te Ivanu Načinoviću (Vargon) za postignute rezultate u 2022. godini.