Čestitamo! Ča skalica sinoć doživjela svoje 400. izdanje

Spica

Ovog utorka 26. svibnja na televiziji Kanal Ri emitirana je jubilarna 400. IKB Ča Skalica. Emisija koja se bavi čakavskom glazbom kao i očuvanjem tradicije, kulture i čakavskog jezika emitira se već deset godina. Kroz emisiju je prošlo više od tisuću gostiju.
Praćena su događanja, manifestacije i izvođači iz Primorja, Istre i Gorskog kotara. Pratila su se događanja vezana za karneval i pust. IKB Ča Skalicu je, kroz ovih deset godina, vodilo četvero voditelja. Prva voditeljica emisije bila je Marijana Širola-Galić, kraljica Riječkog karnevala, kojoj se u trećoj sezoni pridružuje Nikola Peršić iz Koktelsa. Slijedi dolazak Nine Dukić Srok dok zadnju godinu dana, Nikolu zamjenjuje Neven Barac, kantautor iz Grižana.
Projekt su pokrenuli Karmen i Zoran Ventin iz Art filma Matulji, uz svesrdnu i nesebičnu pomoć Alfreda Fredija Šaine te kao mentora za čakavski jezik Branka Janija Kukurina.
U samom početku projekt je prepoznala Istarska kreditna banka iz Umaga, a veliku pomoć je pružio i Kanal Ri ustupanjem tehničkog i medijskog prostora.
Ovom svečanom prilikom ekipa IKB Ča Skalice se zahvaljuje svim gostima, koji su svojom nazočnošću uveličali i dali podršku ovoj emisiji kao i brojnom gledateljstvu koje ovu emisiju prate iz tjedna u tjedan već desetljeće. Zbog trenutne situacije s korona virusom rođendan je obilježen skromno, uz obećanje da će se na jesen pripremiti brojni noviteti s kojima bi gledatelji trebali biti iznimno zadovoljni.

 

Čestitamo vrijednoj ekipi IKB Ča Skalice