ČISTA VODA ZA ČISTI SVIJET

Raspoloživost i kvaliteta vode za piće u Rijeci je već godinama na zavidno visokoj razini

Raspoloživost i kvaliteta vode za piće u Rijeci je već godinama na zavidno visokoj razini

Stanovnici Rijeke i okolice nemaju razloga za brigu, barem kad je u pitanju voda. Raspoloživost i kvaliteta vode za piće već je godinama na zavidno visokoj razini pa se Rijeka savršeno uklopila u moto jučerašnjeg dana voda, čista voda za čisti svijet.
Ovo je treća godina da Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija javnosti podastire rezultate kvalitete vode te zbrinute otpadne vode. Iz godine u godinu broj uzoraka raste pa je lani ukupno testirano 4000 uzoraka vode, dnevno i po 12 puta.
– Sa ponosom mogu istaknuti da je 99.24 posto ispitanih uzoraka udovoljavalo svim zadanim parametrima kvalitete – ističe direktor KD Vodovod i kanalizacija, Željko Mažar.
Slična je situacija i s otpadnim vodama jer su svi izuzeti uzorci zadovoljavali sve parametre prije ispuštanja. Sve to, kaže gradonačelnik Vojko Obersnel, zasluga je kontinuiranih višegodišnjih ulaganja u vodoopskrbni sustav koja će se s 38 milijuna kuna nastaviti i u ovoj godini krize.
– U narednih nekoliko godina sredstvima podzajma trebalo bi se izgraditi novih 24 kilometra kanalizacije za područje Rijeke i Čavli u što se planira uložiti 70 milijuna kuna – zaključuje Mažar.