Cres: Situacija je pod kontrolom i mirna

1111

 

Situacija na otoku Cresu vezano za funkcioniranje sustava je stabilna. Opskrba se vrši redovitim putem trajektim linijama. Imali smo, nažalost, jednu osobu koja je bila dijagnosticirana pozitivno na koronavirus, ona je u dobrom stanju, prevezena je u Rijeku I možemo reći s njom se svakodnevno čujemo.” – poručio je Marin Gregorović,načelnik Stožera civilne zaštite Grada Cresa.

 

Riječ je o mlađoj ženskoj osobi, a srećom, prije odlaska u riječki KBC bila je u izolaciji te nije imala fizičke kontakte s drugima. Situacija s propusnicama je pod kontrolom, poručio je Gregorović.

 

S obzirom da se na našem području nalaze sve službe koje su jednom gradu potrebne, od pošte, banke, FINE do ljekarne. Propusnice izdajemo za slučajeve koje smatramo opravdanima,. Svaku propuisnicu posebno provjeravamo I trudimo se da samo ono što je nužno I bitno odobrimo, a ono što nije nužno I bitno, prema uputama odbijamo.

 

Također, kontrolira se pridržavaju li se građani na otoku svih odredbi.

 

Većina građana se pridržava uputa, I sve manje devijacije u ponašanju se u vrlo kratkom roku uklanjaju u suradnji sa operativnim snagama i policijom, naravno na čelu s stožerom.” – objasnio je Gregorović.

 

Civilni stožer Grada Cresa provodi sve mjere i preporuke na koji ih upućuje Nacionalni te Županijski stožer Civilne zaštite.