Crikvenica

Crikvenički boćari na prijemu kod gradonačelnika

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice gradonačelnik Damir Rukavina upriličio prijem  uspješnih trofejnih boćara. 

 

Povod tome bio je pregršt osvojenih odličja na Svjetskom prvenstvu za mlade i seniore održanom u francuskom Martiguesu od 14. do 18. rujna ove godine.

 

Hrvatski reprezentativci osvojili su 1 zlatnu, 3 srebrne i 5 brončanih medalja. Hrvatska boćarska reprezentacija predvođena izbornikom U18 Čedom Vukelićem i izbornikom U23 Vjekoslavom Matetićem osvojila je ukupno 9 medalja;

svjetski prvak U 23 Karlo Šaban – pojedinačno klasično,

Pročitaj više

Jadranovo dočekalo trofejne boćare

 Najviše razloga za slavlje ima Karlo Šaban koji se u Francuskoj okitio titulom svjetskog prvaka

Hrvatski su boćari u sveukupno 10 disciplina, medalje osvojili u 9, i to jedno zlato, 3 srebra i 5 bronci

Pročitaj više

Titula svjetskog prvaka dolazi u Jadranovo:Karlo Šaban zlatni na SP u Francuskoj

Karlo Šaban iz Jadranovu osvojio je svjetsko zlato  u disciplini pojedinačno klasično do 23 godina.

Lovro Šipek je u mlađoj kategoriji do 18 godina osvojio srebro,a Marin Miličević broncu.

 

Pročitaj više

Naša Crikvenica, 10.9.2021.

U današnjoj emisiji kako je prošla finalna večer MIK-a u Crikvenci koji joj se vratio nakon 43 godine . Bili smo i na Regati tradicijskih  drvenih barki  koja je održana u sklopu 55. izdanja Ribarskog tjedna.

Pročitaj više

Obnovljeni vrtić u Dramlju dočekao svoje mališane

Projektom je dograđen objekt jaslica uz postojeću zgradu unutar koje se nalaze područni vrtić i područna škola Vladimira Nazora. Jaslice imaju dnevni boravak, prostoriju za njegu djece, garderobu, sanitarije za djecu i osoblje, kuhinju i zbornicu

Pročitaj više

Vino s okusom soli

U sklopu održavanja 55. Ribarskog tjedna, na crikveničkom glavnom trgu Stjepana Radića (kod murve) će se održati „Festival kvarnerskih vina Vino s okusom soli 2021.“ u organizaciji Udruga Žlahtina, AHA, Quarner Quality i Zadruge vinara Kvarner Wines od četvrtka 2.9. do subote 4.9.2021. godine od 13:00 do 22:00 sata. Na festivalu će biti moguće po promotivnim cijenama kušati više od 40 autohtonih kvarnerskih vina među kojima su najzastupljenije vinske sorte žlahtina, belica, jarbola, trojišćina i sansigot.

Pročitaj više

Ribarski tjedan u Crikvenici: Održana regata tradicijskih drvenih barki

Crikvenica je u znaku tradicionalnog Ribarskog tjedna. U sklopu 55. izdanja manifestacije čiji je cilj zaštita i promocija jadranske pomorske baštine, održana je regata tradicijskih drvenih barki.

Pročitaj više

Naša Crikvenica, 20.kolovoz.2021.

Svečanom sjednicom u Crikvenici je proslavljen Dan Grada.

Pročitaj više

Završeni svi radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje crikveničke luke

Realizacijom ovog projekta u vrijednosti od 33 milijuna kuna, zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka

Pročitaj više

Naša Crikvenica 16.7.2021.

Osmero najuspješnijih učenika crikveničkih Osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora te srednjoškolskog centra dr. Antun Barac, Grad Crikvenica nagradio je prigodnim srebrnjacima, uz želju da i u nastavku školovanja zadrže jednaku kvalitetu

Pročitaj više

Meteorološka postaja DHMZ-a u Crikvenici danas slavi svoj 130 rođendan

 

U Crikvenici je 1. srpnja 1891. godine otvorena meteorološka postaja, III. reda, VI. po redu, u tadašnjoj Hrvatskoj. Bilo je to za vrijeme bana Dragutina Khuena Hedervarija kada je Hrvatska pripadala Austrougarskoj monarhiji.Prva ispitivanja meteoroloških podataka u našem gradu, javljaju se od 1587. - 1599. godine. SANTORIO SANTORIO, baruni kod naših knezova Frankopana na Kvarneru, svojim su instrumentima ispitivali jačinu bure.

Pročitaj više

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ: Cijepljenje protiv COVID-19 od sada moguće i u lokalnim ispostavama bez prethodne najave

 

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije s ciljem što bržeg procjepljivanja opće populacije omogućio je cijepljenje građana Primorsko-goranske županije protiv bolesti COVID-19 i u lokalnim ispostavama NZZJZ, a novost je da građani od sada u lokalne ispostave mogu doći na cijepljenje i bez posebne prethodne najave.

 

Pročitaj više

Svečano otvorenje Izraelsko – Hrvatskog parka prijateljstva

Prijateljstvo između Veleposlanstva Izraela i Grada Crikvenice, započeto u ožujku ove godine, okrunjeno je svečanim otvorenjem Izraelsko-Hrvatskog parka prijateljstva.

Pročitaj više

Crikvenica: Kreće ljetna regulacija prometa

Na području grada Crikvenice dana 15.06.2021. godine uvodi se ljetna regulacija prometa i to kako slijedi:

 

 

Pročitaj više