Crikvenica

Donesene nove mjere Grada Crikvenice za pomoć sezonskim objektima

Grad Crikvenica je od trenutka proglašenja pandemije COVID – 19 donio čitav niz mjera, olakšica i pomoći poduzetnicima s područja grada. Svaka do sada donesena pomoć i potpora plod je suradnje Grada Crikvenice i Udruženja obrtnika Grada Crikvenice. Sastanci između Grada i Udruženja održavaju se redovito, a osnovni cilj je pratiti stanje s pandemijom, s dolascima gostiju i prometom poduzetnika s područja grada. Prilikom odlučivanja o novim pomoćima poduzetnicima u obzir se uvijek uzimaju potrebe gospodarstvenika i proračunske mogućnosti.

Pročitaj više

Jadranovo - skoro milijun kuna za uređenje staza Havišće

Ove godine Grad Crikvenica uložio je veliki trud i novčana sredstva kako bi naselje Jadranovo postalo prava primorska turistička oaza. Uz novouređenu plažu Grabrova, Jadranovo će biti bogatije i za niz edukativnih staza na području poluotoka Havišće.

Pročitaj više

Novi promotivni spot Rivijere Crikvenica: "Rivijera Crikvenica – sigurno lijepa!"

Gradska uprava Grada Crikvenice pokrenula je marketinšku kampanju Rivijera Crikvenica – Sigurno lijepa kojom se naša rivijera promovira kao destinacija za siguran odmor u godini globalne pandemije.

Pročitaj više

Potpisan ugovor za adpataciju i dogradnju vrtića i škole u Dramlju

Nakon obnove Dječjeg vrtića Radost i OŠ Vladimira Nazora, uskoro kreće i uređenje Osnovne škole Zvonka Cara i adaptacija i dogradnja vrtića i škole u Dramlju

Pročitaj više

Pronađi posao na području Crikvenice

Nezaposleni ste i tražite posao na području grada Crikvenice? Platforma posao.crikvenica.hr može vam u tome i pomoći!

Grad Crikvenica i ove godine nastojat će spojiti ponudu i potražnju za poslom na području grada Crikvenice te je upravo stoga ažuriran portal posao.crikvenica.hr na kojem će poslodavci ponuditi posao, a osobe zainteresirane za rad moći pronaći posao koji ih zanima.

Pročitaj više

Kristijanu Bećiriju uručeno priznanje Ponos Crikvenice

Kristijanu Bećiriju, rukometašu PPD Zagreb, danas je u Gradskoj upravi Grada Crikvenice, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, uručio priznanje Ponos Grada Crikvenice kojeg od 2019. godine dobivaju sportaši Grada Crikvenice koji su nastupili na Svjetskim ili Europskim prvenstvima, budući su Kristijana sportske obveze spriječile u prosincu 2019. godine da osobno preuzme priznanje.

Pročitaj više

Naša Crikvenica

27 hektara površine između Jadranova i Kačjaka postaje agro zona.

Pročitaj više

Crikvenica agrozona

Zapuštena državna zemljišta uskoro bi mogla postati prave oaze poljoprivrednih kultura zahvaljujući prepuštanju upravljanja tim zemljištem lokalnim jedinicama. Na području Crikvenice nakon dugogodišnjih planova o agro zonama jedna takva, od 27 hektara, između Jadranova i Kačjaka počinje se realizirati od jeseni. 

Pročitaj više

Potres kod Crikvenice - 3.9 prema Richteru

 

Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je prilično jak potres magnitude 3.9 prema Richteru, s epicentrom 10 kilometara sjeverozapadno od Crikvenice.

Potres se dogodio u 11 sati i 9 minuta. Intenzitet u epicentru bio je V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. 

Epicentar je u zaleđu Crikvenice, koje je manje naseljeno pa ne bi trebalo biti štete, istaknuli su hrvatski seizmolozi.

Pročitaj više

Naša Crikvenica

Čini se kako pandemija korona virusa zaustavlja sve osim građevinskih strojeva a koji posljednjih mjeseci rade punom parom na cijelom području Crikvenice.

Pročitaj više

Crikvenica: 400 tisuća kuna bespovratnih potpora poduzetnicima i proširenje terasa bez naknade

Uz brojne mjere koje je donio Grad Crikvenica kako bi čim više olakšao poslovanje poduzetnika u gradu Crikvenici i u uvjetima pandemije COVIDA-19 Grad nakon raspisa javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Crikvenice za 2020. godinu donio je još jednu iznimno važnu poticajnu odluku za ugostitelje.

Pročitaj više

Nova vizura Jadranova

Do početka ljetne sezone u Jadranovu će niknuti nova 250 metara dugačka plaža uz koju će se nadovezati trg, šetalište te nova, veća i opremljenija lučica Zamlat.

Pročitaj više

Thalassotherapia Crikvenica: počeli pregledi i terapije

Thalassotherapia Crikvenica prestala je biti Covid centar. Počeli su sa obavljanjem specijalističkih pregleda te dijagnostičkih postupaka i terapijskih procedura.

Pročitaj više

Odabrano rješenje za spomen obilježje Vukovar u Crikvenici

Grad Crikvenica u spomen žrtvama Domovinskog rata i sjećanja na Vukovar, kojem je Crikvenica kao grad bio prijatelj u teškim vremenima i primao prognanike u vrijeme Domovinskog rata, napravit će spomenik braniteljima u Vukovarskoj ulici u Crikvenici

Pročitaj više

Crikvenica: U mjesec dana dežurni telefon zazvonio 550 puta

Na telefonu otvorenim 24 sata najviše se tražilo informacije, od dostave plina do radnog vremena reciklažnog dvorišta, te pomoć za kupovinu i dostavu lijekova

U mjesec dana besplatni dežurni telefon Grada Crikvenice 0800 2999 ustrojen zbog pandemije korone nazvalo je 550 ljudi koji su tražili pomoć, podršku ili samo razgovor i riječi podrške.

Pročitaj više