Crikvenica

Postavljeno 2/3 betonskih blokova, nazire se nova vizura crikveničke rivijere

Nastavljaju se planirane aktivnosti na projektu s ciljem njegove realizacije do kraja svibnja iduće godine

Pročitaj više

Crikvenica: Umjesto klizališta, pomoć poduzetnicima

Grad Crikvenica otkazuje sve planirane adventske aktivnosti, a novac koji bi se inače potrošio na klizalište i adventski program preusmjerit će se na pomoć poduzetnicima koji su pogođeni novim mjerama obustave rada

Pročitaj više

Kako će izgledati ovogodišnji Advent u Crikvenici u ovom "novom normalnom" vremenu

Kako će izgledati ovogodišnji Advent u Crikvenici u ovom "novom normalnom" vremenu, kako je Grad Crikvenica uljepšao svojim umirovljenicima predstojeće blagdane, i još puno novosti iz Crikvenice prezentirale su nam naše gošće: Ivona Matošić Gašparović, zamjenica gradonačelnika Crikvenice i Tena Peričić, Viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol Grada Crikvenice.

Pročitaj više

Naša Crikvenica

Otkrivanjem spomenika nazvanog Vječni plamen Crikveničani su počeli s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Tijekom ratnih stradavanja 1991. godine Crikvenica je postala utočištem brojnim prognanim Vukovarcima.

Pročitaj više

Crikvenica odala počast braniteljima, Škabrnji i Vukovaru

Da Crikvenica ne zaboravlja žrtve Vukovara, pokazala je tiha dostojanstvena povorka.

Uz podnožje spomenika posvećenom gradu heroju sudionici svečanog mimohoda položili su svijeće u obliku vukovarskog vodotornja.

Pročitaj više

Crikvenica: Mural i bakljada u spomen na stradanje Vukovara

Vukovaru su na poseban način počast odali Crikveničani, članovi navijačke udruge “Vavik vjerna Kirija”, oslikavši na vijaduktu u centru Crikvenice mural u spomen na stradanje grada heroja

Pročitaj više

U Crikvenici svečano otkriven spomenik u čast žrtvama Vukovara

Otkrivanjem spomenika nazvanog Vječni plamen Crikveničani su počeli s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Tijekom ratnih stradavanja 1991. godine Crikvenica je postala utočištem brojnim prognanim Vukovarcima.

Pročitaj više

Vodotoranj u Crikvenici: Uskoro završetak murala vukovarskog simbola

U utorak bi trebao biti završen veliki mural u spomen Vukovaru I njegovim žrtvama. Inicijativa je to udruge navijača Rijeke Vavik vjerna Kirija koja je za to angažirala umjetnika Eduarda Filipovića Seca. Crikvenica će tako dobiti vodotoranj, simbol grada Vukovara, visok čak 14 metara, a smješten je na nosivom zidu vijadukta, u blizini stadiona.

Pročitaj više

Zajedno do murala

Vavik vjernoj Kiriji nedostaje još 15 000 kuna za realizaciju murala posvećenog stradanju Vukovara .

Pročitaj više

Naša Crikvenica

Grad Crikvenica unatoč teškim vremenima uzrokovanim korona krizom, smanjenim prihodima koji su doveli do smanjenja proračuna, i ove godine za predškolski odgoj i školstvo izdvaja znatna sredstva. Studentima i učenicima je tako osigurana isplata stipendija, učenicima besplatan radni materijal a za njihov prijevoz do škola i fakulteta grad izdvaja iz proračuna skoro 600 000 kuna.

Pročitaj više

Crikvenica: Sufinanciranje prijevoza studenata

Grad Crikvenica je nakon pregovora s prijevoznikom Arriva zbog ukidanja kuponskih karata za studente, a s obzirom na koronavirus uspio dogovoriti i studentima omogućiti kupnju povlaštenih studentskih povratnih dnevnih karata.

Pročitaj više

Novo reciklažno dvorište

U Grižanama svečano otvoreno reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna

Pročitaj više

Naša Crikvenica

Blago jadranskog podmorja

Zavirite u autobus u kojem možete vidjeti školjke, puževe, rakove, spužve i koralje iz jadranskog podmorja! Radi se o pokretnoj izložbi Blago Jadranskog podmorja koja je predstavljena u Crikvenici. Spoj je turističkog proizvoda i edukacije.

Pročitaj više

Gradonačelnik Crikvenice pozitivan na koronavirus

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina pozotivan je na koronavirus, kako je sam objavio na svojoj facebook stranici. 

 

U njegovom priopćenju stoji:

Drage moje sugrađanke, dragi moji sugrađani!

Dužnost mi je obavijestiti vas i javnost da sam POZITIVAN NA KORONA VIRUS.

Danas oko 12 sati sam obaviješten da mi je test POZITIVAN i naravno da sam odmah u razgovoru sa epidemiologom dao sve kontakte(u obitelji i na radnom mjestu) .

Pročitaj više

Održani dani susjedstva Crikvenica EPK: Kotor zove!

 

U susjedstvu Crikvenica, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture tijekom vikenda i ponedjeljka održan je središnji program, pod nazivom Kotor zove!

 

Pročitaj više