Crikvenica

Doček stare

Približavamo se kraju Adventa u Crikvenici za ovu godinu. Tako će ovaj, posljednji vikend u 2019. godini biti prepun događanja za sve uzraste.

Pročitaj više

Prijem za članove crikveničkog Kluba darivatelja krvi 100+

Apsolutni rekorder u darivanju krvi na području Crikvenice je  Siniša Tomašić sa 145 darivanja  te Želimir Mihalić sa 144 darivanja. 

Pročitaj više

Naša Crikvenica

U Crikvenici dodijeljene nagrade - Sportski ponos grada
Crikvenički sportaši u ovoj  godini bilježe brojne sportske uspjehe na Europskim i Svjetskim prvenstvima. 
Ovogodišnji dobitnici nagrada dolaze iz raznih sportskih klubova. Od boksača, rukometaša , mlade šahistice i plesačice  pa do boraca iz Tekwondo kluba, jedriličara ,igrača pikada , natjecatelja u ribolovu i boćara.

Pročitaj više

CRIKVENICA: Otkazan subotnji program

Nažalost, zbog najave izrazito lošeg vremena, ovim putem obavještavamo da se program koji je planiran za sutra, subotu 21. prosinca 2019. godine u cjelosti otkazuje - i jutarnji i popodnevni dio programa.

Program koji se treba održati danas kao i program za nedjelju, ostaju po planu.

 

Pročitaj više

Doček Nove godine za pse

Srijeda 1. siječnja 2020. godine 15 sati

Pročitaj više

Novac za boćalište

Zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović danas je u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova potpisala Ugovor o sufinanciranju projekta boćališta u Gornjem Kraju kojim je Gradu Crikvenici dodijeljeno 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

U posljednje tri godine Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova Gradu Crikvenici kroz različite projekte odobrilo je gotovo 11 milijuna kuna.

Pročitaj više

Sportski ponos grada

Crikvenički sportaši u ovoj godini bilježe brojne sportske uspjehe na europskim i svjetskim prvenstvima. Grad Crikvenica im se nagradom “Sportski ponos grada” i povećanim izdvajanjem iz proračuna grada na taj način odužuje.

Pročitaj više

Trojica osumnjičena za prijetnje, iznudu i druga kaznena djela

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 22 i 25 godina, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Sumnjiče se da su u studenom na području Crikvenice nekoliko puta prijetili 22-godišnjem hrvatskom državljaninu te od njega pokušali iznuditi i par tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je jedan od 25-godišnjaka krajem listopada na području Crikvenice umjesto novca za kupnju osobnog vozila, 22-godišnjaku dao vrećicu sa sadržajem droge „ marihuana“ u količini od oko 25 g u protuvrijednosti novčanog iznosa od više stotina kuna.

Osim toga, utvrđeno je kako su troje osumnjičenika krajem studenog u Crikvenici oštetili ulazna vrata obiteljske kuće u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana.

Nakon završetka istraživanja, poradi sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijetnje, zatim iznude te kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i neovlaštena proizvodnja i promet drogama, spomenuti osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Ove godine bogatiji advent u Crikvenici

Advent u Crikvenici počinje u subotu 30. studenog. Ove godine ponuda Adventa obogaćena je Adventom za kućne ljubimce. Tako će u Preradovićevoj ulici uz tri kućice  jedna od njih nuditi ponudu za kućne ljubimce. Na samom početku Adventa u Crikvenici, u nedjelju 1. prosinca u sklopu tradicionalnog Adria Advent Maratona bit će održana i utrka šapa. Novi događaj u sklopu Adventa je i Dog New Year's party koji će se po prvi puta održati na prvi dan nove godine.

Pročitaj više

Prosvjetari protiv prijedloga vlade

Učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola objavama na Facebooku izražavaju svoje neslaganje s prijedlogom premijera Andreja Plenkovića. 

Na fotografijama su djelatnici Osnovnih škola Čavle, Kastav, Bakar, Crikvenica, Viškovo, Zamet, Kantrida, Pehlin, Gimnazije Andrije Mohorovičića, Sušačke gimnazije, Glazbene škole I.M.Ronjgov te Scuola elementare Belvedere i San Nicolo...  

Iz minute u minutu, broj fotografija na kojima djelatnici škola na Facebooku izražavaju neslaganje s prijedlogom Vlade, raste. 

Pročitaj više