Crikvenica će uskoro imati i školu rukometa

RUKOMETNA ŠKOLA - PLAKAT-page-001

 

Crikvenica je grad koji se uistinu može pohvaliti velikim brojem sportskih klubova i udruga te upravo na ovaj način želi pružiti svim uzrastima, a naročito djeci i mladima, da pronađu ono što im se najviše sviđa te kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme.

U tom tonu, uskoro će s radom započeti i Škola rukometa Crikvenica. Sporazum za osnivanje Škole rukometa potpisan je između predsjednika dvaju rukometnih klubova koji djeluju na području grada Crikvenice – RK Mornar Crikvenica Gordana Božića te ŽRK Murvica Damira Ljubanovića te uz supotpis Grada Crikvenice odnosno zamjenice gradonačelnika Ivone Matošić Gašparović.

Škola rukometa ideja je koja se pojavila već prije nekoliko godina, no nije bila realizirana. Jedan od problema je bio i nedostatak djece, što je neminovno u manjim sredinama. No, s obzirom da moraju postojati i mlađi uzrasti unutar svakog sporta te da se jedan dio mladih odlijeva i u druge sportove, pokrenuli smo ovu inicijativu, sjeli skupa i odlučili pokrenuti školu. Ovdje prije svega planiramo zainteresirati predškolce te djecu nižih razreda osnovne škole kako bi došli i kroz igru zavoljeli sport i kako bismo iznjedrili nove uspješne rukometaše. Škola će funkcionirati na način da će imati svog voditelja koji će ujedno biti i koordinator, a to će biti naš Tomislav Huljina, do nedavno igrač RK Mornar – Crikvenica. Treneri će biti: Igor Montanari, Matej Stupar, Kristina Grozdek i Ena Ljubanović te ćemo imati i vanjskog suradnika – Danijelu Car. Drago mi je da ženski i muški rukometni klub sve više surađuju te postižu dogovore po brojnim pitanjima, a ovo će zasigurno dobro doći klubovima, jer će se stvoriti novi kvalitetni igrači i održat će se ova vrsta sporta na području grada. Osim toga, djeca do 10 godina mogu igrati i u miješanim sastavima te tako u ovom slučaju nije potrebno odvajati djevojčice i dječake već će oni moći zajedno trenirati – kazao je predsjednik Ženskog rukometnog kluba Murvica, Damir Ljubanović.

Školom rukometa nećemo stvarati nove troškove već ćemo se nastojati uokviriti u ono što imamo i to dijeliti između naša dva kluba. Intencija su nam i susjedne jedinice lokalne samouprave, jer na primjer na području Kraljevice ne djeluje ni jedan klub, a sličan problem imaju i Križišće i Bakar, dok infrastrukturu imaju te bismo tako mogli dogovoriti s našim trenerima da im budu na raspolaganju. Cilj škole je prije svega djecu naučiti osnove sporta i zainteresirati ih za ovu vrstu sporta, a sve to kroz igru. U letku i kroz plakat koji smo pripremili smo nastojali navesti sve bitne informacije te ćemo za početak treninge održavati dva puta tjedno što će biti i dovoljno. Ono što želimo naglasiti je i da ćemo se potruditi da djeca škole rukometa idu na utakmice i turnire organiziranim prijevozom, uz pratnju te da roditelji nemaju taj teret. Plaćat će se članarina, koja ovisi o broju članova iz istog kućanstva iz kojeg djeca dolaze, socijalnom statusu i slično. Postoji i program škole po uzoru na vrlo uspješnu Školu rukometa iz Karlovca te je u programu točno određeno što će djeca u kojoj fazi prolaziti u školi i sve se dodatno kontrolira od strane koordinatora – naglašava predsjednik Rukometnog kluba Mornar Crikvenica, Gordan Božić.

Grad Crikvenica podržava ovu inicijativu da se održi rukomet kao vrsta sporta na području grada Crikvenice. Osim toga, veoma je bitno zbog zdravlja, motorike, ali i razvoja djece da se bave sportom, a sve to u ovoj će školi moći kroz igru kako bi im bilo zanimljivo i kako bi dobili volju za uključiti se jednog dana u treninge. Ponosni smo na veliki broj sportskih udruga i klubova koji djeluju na području grada, jer je upravo to pokazatelj da su ljudi svjesni koliko je to važno te da se sve veći broj naših sugrađana uključuje u razne klubove i udruge i aktivno provode svoje slobodno vrijeme. I dalje ćemo nastojati čim više možemo kontinuirano pratiti i podržavati naše klubove kako infrastrukturno tako i kroz financijska sredstva, ističe zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.