Crikvenica: Sufinanciranje prijevoza studenata

Grad Crikvenica je nakon pregovora s prijevoznikom Arriva zbog ukidanja kuponskih karata za studente, a s obzirom na koronavirus uspio dogovoriti i studentima omogućiti kupnju povlaštenih studentskih povratnih dnevnih karata.

bus crikvenica

 

Naime, s obzirom da fakulteti imaju različite modele nastave te studenti jedan dio nastave slušaju online, a jedan dio su fizički nazočni na nastavi, bilo je potrebno omogućiti fleksibilniji način kupovine prijevozne karte što je nakon dugotrajnih pregovora Grad Crikvenica i uspio.

Za ostvarivanje tog prava studenti se nakon što ispune obrazac Zahtjev za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata objavljen na web stranicama Grada Crikvenice na slijedećoj poveznici https://bit.ly/34XiY1T, trebaju javiti na Autobusni kolodvor Rijeka radi izdavanja “A” iskaznice.

Ako student već posjeduje iskaznicu, ista će mu biti zamijenjena novom. Za izradu nove iskaznice potrebna je jedna fotografija, a ukoliko student već ima iskaznicu koristit će se postojeća fotografija.

Kupnja povlaštenih povratnih karata umjesto obične mjesečne karte isplativa je ukoliko studenti na fakultet putuju manje od 16 dana u jednom mjesecu.