Prijem za članove crikveničkog Kluba darivatelja krvi 100+

Apsolutni rekorder u darivanju krvi na području Crikvenice je  Siniša Tomašić sa 145 darivanja  te Želimir Mihalić sa 144 darivanja. 

Svake godine gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina održava prijem za  dobrovoljne darivatelje krvi s područja grada Crikvenice. Ove godine  održan je  jedanaesti prijem dobrovoljnih darivatelja krvi sa preko 100 darivanja krvi.

Gradonačelnik Crikvenice istaknuo je da se Crikvenica po broju darivatelja u Klubu 100+ nalazi u samom vrhu  Hrvatske. Istaknup je kako  darivanje nema cijene te kako je izrazito ponosan što su ljudi prepoznali važnost darivanja krvi.  Kao i svake godine, darivatelje je darivao simboličnim poklonima. 

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica Irena Gašparović zahvalila se gradonačelniku i darivateljima te se pohvalila i jednim novim darivateljem 100+ - Danijelom Brozovićem. Na prijemu su bila i trojica darivatelja s područja Vinodolske općine koji daruju krv na području Grada Crikvenice, a prijemu se stoga pridružio i načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić.

Na današnjem su prijemu u Crikvenici bili nazočni: Ivica Car, Milorad Hajnić, Želimir Mihalić, Boris Stopinšek, Baretić Ratko, Davor Miculinić, Ivica Unković, Danijel Brozović, Mariagrazia Ćavar, Nedeljko Car, Dubravko Jeličić, Marijan Lovrić, Siniša Tomašić, Vladimir Budimir, Nikola Udovičić, Željko Gašparović i Ervin Car. Na prijemu nisu mogli prisustvovati: Nikola Rosić i Zoran Cvija od aktivnih članova.

Inače, u evidenciji je trenutno 27 članova s preko 100 darivanja krvi.

Također, među darivateljima je i jedna darivateljica (Mariagrazia Ćavar), koja ima 76 darivanja, a kako žene mogu darivati krv samo tri puta godišnje (za razliku od muškaraca koji to mogu 4 puta godišnje), izjednačena je brojka 100 muških darivanja sa 75 ženskih darivanja.

Također, ove godine je priznanje predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski, dobilo 4 naših darivatelja za 100 darivanja (muškarci), odnosno 75 darivanja (žene) tijekom 2017. i 2018. godine: Mariagrazia Ćavar, Vladimir Budimir, Davor Miculinić i Ivica Unković.

Apsolutni rekorder u darivanju krvi – Siniša Tomašić sa 145 darivanja (još je uvijek aktivan na darivanju na Transfuziji)  te Želimir Mihalić sa 144 darivanja. 

Na akciji u 12. mjesecu se, zbog godina starosti, od aktivnog darivanja oprostio darivatelj Marijan Lovrić, sa 141 darivanjem krvi.

 

 

Kategorija